Mikaela Bäck

Erfarenhet.
Att få ett (seriöst) jobb (inom min utbildning) i Australien visade sig vara 100gånger svårare än jag föväntat mig. Även alla andra fulltidsjobb för den delen. Jag fann mitt absoluta drömjobb som jag vet att jag har all kunskaop för genom min utbildning och det jag hobby-forskat om, MEN jag förstår att jag inte fick det för praktisk erfarenhet är A och O på vartenda jobbplats. Något jag inte har så mycket av då jag studerat hela mitt liv och bara jobbat deltid här och där. Först krossade det mitt hjärta och jag var helt förstörd. Men det är ingen idé att tycka synd om mig själv insåg jag sen, livet är inte alltid menat att vara lätt. Är det någonting man verkliugen vill så får man jobba för det. Så jag anmälde mig som volontär för organisationen. Dels för att få lite erfarenhet och en framtida reference inom yrket men också för att potentiellt en dag få jobb inom samma organisation, då vet dom vem jag här och hur jag jobbar.

Jag började mitt volontärarbete denna vecka och hjälper till när jag kan på mina lediga dagar. Organisationen jobbar lite som migrationsverket, men det är inte ägt av regeringen. De hanterar inte vem som får visum och inte utan fokuserar på delen efter, att hjälpa dom komma in i samhället, jobb, hus osv. Ett mycket bättre system än det vi har i Sverige just nu om ni frågar mig. Jag hoppas att en dag flytta hem och ordna upp ett liknande system hemma. Problemet om ni frågar mig är inte antagclet flyktingar vi tar in, utan bristen på fokus i att hjälpa dom komma in och bli en del av samhället.

Hursom, igår var jag och hjälpte en liten pojke till en musikskola som han går till under skollovet. Världens sötaste och en typisk 12åring som älskar bilar och plan och pekade ut alla mäken åt mig på vägen upp. Han är från Syrien, ett av världens mest krigsförstörda länder med flertal länder inblandade och det brast i mitt hjärta när jag tänkte på vad han fått se och uppleva i sitt unga liv. Fyfan för världen kände jag då. Detta är barn vi pratar om. INGET barn ska behöva genomlida något sådant och behöva fly sitt land. Och så sitter Sverige och deporterar barn som han. Usch. Under den resan slog det mig verkligen att en del saker är viktiga i livet och få bryr sig, jag själv tenderar att ignorera det. Men allt detta onödiga skit som vi lägger energi på, släpp det. Låt oss uppskatta vad vi har och tar för givet och ge mer kärlek. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress