Mikaela Bäck

ta en paus och bara va.
Regnet öser ner här idag men det är helt okej. Jag gillar regn, det ger ett lugn och känns som det renar. Mitt jobbpass startar sent idag så jag har satt mig vid skrivbordet för första gången på månader och fällt upp datan och försöker få ner alla mina tankar i ord. För stämningens skull i regnet har jag ett av mina favoritljus tända brevid mig och satt på Vance Joy's nya album på spotify. Har ni inte lyssnat på det än kan jag rekommendera att gör det. Det ger mig en sådan där sorgsen glädje och lugn, hans röst är magi. Jag startade faktsikt min dag med att rulla ut yogamattan här hemma imorse, något jag inte har gjort på länge men borde göra oftare. Mina dagar ifrån social medier har lärt mig att jag prioriterar min tid helt fel.
 
Jag läste något väldigt intressant härom veckan som fastnat på mitt minne. det gick lite såhär: "problemt är inta att vi har fullt upp, att vi jobbar mycket eller bokar in många aktiviteter. Nej, problemet ligger i att vi aldrig tar tillvara på dom små pauserna vi har. Istället för att sitta ner i 5minuter och bara andas så skrollar vi på mobilen eller sätter på tvn, vad som för att distrahera oss från att ta en paus."
 
Jag är absolut expert på det här, såfort jag har en rast på jobbet skrollar jag facebook utan något som helst syfte eller messa med någon. Likaså på kvällarna, istället för att slå upp min favoritbok kan jag surfa runt på datan helt utan anledning och helt plötsligt har 2h försvunnit. Och detta är vad som tar min energi och ger mig stress, inte det faktum att jag jobbar eller umgås med vänner på min fritid. Det låter så självklart, ända har jag ignorerat detta eller inte insett detta förrän nu. Livet är här och nu, ta 5min och bara inse det och andas. Reflektera över vad du tänker och känner just i det ögonblicket. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress