Mikaela Bäck

prata eller tystnad?
Nu är vi tillbaka hemma i huset igen och det var kul att snacka med Amber igen, vi kommer alltid in på en hel del spännande diskusioner där det inte finns några gränser. Med det menar jag lite, det finns inget jag känner att jag inte skulle kunna prata med henne om. Ni ser säkert en röd tråd i många mina relationer med vänner, det är ytterst viktigt för mig att kunna ha en bra och öppen kommunikation. Kan vi inte prata om saker, livet, förhållanden, vardagen ja allt, så är det sällan någon jag spenderar speciellt mycket tid med. En del vänner jag träffar kan jag prata så direkt med medan med andra tar det ett tag att öppna upp till den nivån och det är helt okej. Det får ta den tid det tar. Jag mår som bäst när jag har vänner som ett bollplank och kan reflektera tankar och idéer med dom.
 
En vän jag har som är totala motsatsen är Brett. Där får jag knappt ut ett ljud såvida det inte är nödvändigt. Detta är något som det tagit mig otroligt lång tid att vänja mig vid och acceptera. Precis som jag accepterat att jag pratar mycket och speciellt om känslor eller hur jag mår och vad jag tänker, samt gråter lätt men skrattar också mycket- måste jag också acceptera att alla inte är så. Att inte få ur han ett ljud har stundtals drivit mig till vansinne, men det får mig också att fundera över varför jag känner att han måste prata om allt med mig eller någon. I mitt fall handlar det oftast om att jag lätt känner av personers stämning/ energi. Jag vet när något är fel. Men när de inte är ärliga med mig eller berättar i ord vad det gäller har jag ingen som helst aning. Tro mig, det driver mig galen att veta att något är fel och att jag inte kan hjälpa (för jag vet inte vad det är!). Men å andra sidan, varför är min hjälp nödvändig om den andra personen kanske inte ens vill prata om saken och få en annans åsikt eller hjälp. 
 
Vad jag vill få fram av detta är egentligen acceptans och förståelse att vi alla är olika. Jag har fortfarande svårt att för att inte prata på som bara den runt stackarn och jag vet att hälften av det jag säger bara är babbel, men för mig är det skönt. Varför är jag obekväm med tysnaden? Kom ihåg att det vi stör oss på hos andra ofta reflekterar något i oss själva som vi behöver jobba på. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress