Mikaela Bäck

Ledig dag.

Var ledig idag så jag har bara tagit det lugnt, inga egentliga planer. Vaknade upp och gjorde pannkakor till mig och Brett (som också hade ledigt idag). Riktigt goda veganska och glutenfria, ska hitta receptet och lägga upp i veckan. Solen låg på idag så vi åkte till den lilla stranden vid kanalen nära oss, rätt kass men är bara 5 minuter härifrån om ens det, så den duger för ett par timmar solning. Lyckades självklart bränna mig på ryggen...Är man ens i Australien om man inte bränner sig liksom. Eftermiddagen bestod av gympass, tvätt och tv tittande. Hade tänkt gå på bio och se nya Black Panther men kände bara, nej jag orkar inte. Ibland behöver man bara ta dte lugnt hemma. Slängde ihop spenat och bönröra till middag och ja, det var min onsdag. Nu väntar jobb resten av veckan men har lite spännande aktiviteter på kvällarna iallafall. Imorgon ska jag och se simningen (kvalificerings tävling till Commonwealth games som börjar om ca 1mån) med Brett och på fredag ska jag äta pizza och chilla med Craig. Så det blir nog en bra vecka det här ska ni se. 

Middagsbjudning


spana in min avokado jag köpte hem idag, hjärtformad kärna!!

Tisdag kväll här borta i värmen och jag sitter nu nerbäddad i sängen med tunga ögonlock. Jag, Brett och Amber hade Riarne över på middag ikväll och det blev ett par timmar med god mat och bra snack. Vi ville gå ut och äta gemensamt innan Amber åker iväg på semester men bestämde oss för att hemma är faktiskt ännu mysigare oftast än att äta ute. Fördelar: det är billigare, mer chill och lättare att göra veganskt (jag lagar i stort sätt bara veganskt hemma och de andra äter det mer än gärna. Idag bjöd jag på fyllda sötpotatisskal, en förfrågan från Amber efter att hon såg mig göra det sist (Recept finns under matkategorin-mexikansk sötpotatis), och det blev en succé. Alla åt glatt upp och gillade det. Riarne hade bakat små raw-cheesecake till dessert som var himmelska och så satte vi oss och kolla på Married At First Sight, historiens sämsta show. Men ni vet när de är så  dåliga och fejk att man bara måste kolla. Om inte annat ger det mig ett gott skratt. 

Yoga morgon.

Gomorgon på er, hoppas ni sovit fint. Själv fick jag inte många timmars sömn, kunde bara inte somna men vaknade trots det hyffsat utvilat 5h senare. Oh well, e inte mycket man kan göra åt saken hur frustrerande det än är. Så jag tände mitt favoritljus jag fick av mamma i Nya Zeeland (har en tendens att samla på mig ett doftljus per resa med henne) och rullade ut min yogamatta. Det blev ett lugnt "pass" med snälla övningar som stretchade ut kroppen, helt underbart. Mitt tålamod för yoga är sådär men just därför jag tror det är bra för mig. Istället för att säga usch nej det var jobbigt och jag är för stel så jobbar jag mer där och känner efter okej, varför är jag stel där? Jag känner att jag börjar förstå meningen med yoga lite bättre. Nu väntar ett jobbpass igen men jag ser faktiskt fram emot det och tvärtom vad de flesta tycker om måndagar så är det en bra dag en ligt mig, ny vecka och nya livserfarenheter. Hah vad positiv jag låter idag, men livet är bra.