Mikaela Bäck

Utflykt- Blå lagunen

Jag är så trött att mina ögonlock håller på att falla ihop, blev en lång dag för oss idag. Vi bestämde oss rätt tidigt för att vi ville göra en utflykt i Kroatien, valet stod mellan Krka nationalpark, Blue Cave och Blue Lagoon. Vårt förstaval var Blue Cave men de avrådde från det då det skulle blåsa mycket ute på det öppna havet idag, attans! Istället bokade vi in Blå Lagunen eftersom vi kände för sol och bad och bara ta det lugnt. Helt ok utflykt men nej, jag skulle inte rekommendera den.

Båtturen dit tog år, har aldrig varit på en långsammare båt. Tackar ialalfall mamma för att hon påminde om åksjuketabletter igårkväll, det räddade oss mot vågorna iallafall. Solen lyste när båten åkte in i lagunen och det var ljust, magiskt turkosfärgat vatten, otroligt vackert. Men såfort vi gick av båten gick solen imoln och kom inte fram förrän vi lämnade ön. Det turkosa vattnet blev då istället gröngrått och vinden blåste kallt, långt ifrån vad jag hade hoppats och föreställt mig att dagen skulle vara. Sol och bad blev istället en nap på stenstranden.

Efter lunchen, som faktiskt var riktigt god (iallafall fisken), åkte vi vidare till ön Solta och nu var solen framme också. Vi promenerade runt ön och såg den så kallade fjorden fylld med svenska segelbåtar och sen hittade vi en liten plats att bada på där vattnet var lika fint och turkost som blå lagunen. Vid 16 tiden var det dags för 2h frysande på båten när vi åkte motvind och vågorna stänkte ner oss, inte lika kul. 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress