Mikaela Bäck

F1 Monza
 
 
Aaaah Monza F1, vart ska jag börja? Vilken upplevelse att få se det i verkligheten, fy satan i dundran vad dom kör fort. Hade varit livrädd för att krascha i den hastigheten. Brett har fått mig att bli intresserad av motorsport, så tack och lov kunde jag de flesta förarna innan dagens lopp, annars hade jag varit helt lost.
 
Vi kom dit tidigt imorse när det fortfarande var svinkallt ute, jag bar jeans, fleece och regnjacka och frös fram till tunt 11 tiden. Det gick hyffsat smidigt att ta sig ut dit faktiskt, förmodligen pga att vi var bland dom första där. Det roliga med att ha varit där är atmosfären och att faktiskt få se det i verkligheten. Ferrari var överallt! Detta till Bretts stora glädje då han är ett Vettel (kör för Ferrari) fan. När vi väntade på tävlingsstart fick ett gäng ferrari-fans-grabbar igång hela läktaren brevid oss och sjöng. Det började ropa "Kimmi!!!" och höll på i säkert fem minuter och vi ba men vem tusan ropar dom på? sen vänder sig alla och kolla på oss. Nej Brett som står där i sin Ferrari tröja. "Hej Kimmi kom över hit och ta kort med oss". Kimmi är alltså den andre föraren för Ferrari och kommer från Finland. Brett kanske ser liute finsk ut? Sen skrattade vi gott åt detta och dom fortsatte ropa på Brett som Kimmi hela loppet. 
 
Vi hade en toppendag och är glada över att vi gick men det var under förväntan och förmodligen kommer vi inte gå igen så vida vi inte sparar pengar ordentligt och köper de dyra läktarplatserna. Faktorer som gjorde upplevelsen till lite av en besvikelse var bland annat kaoset. Knappt några sittplatser för vanliga biljetter och man såg istortsätt ingenting av själva banan heller. Det fanns skärmar men vinklade mot läktarplatserna så svårt att följa och man hörde inte helller kommentatorerna. Vi gick ut på banan efter loppet för priscermonin och det var folk som knuffades överallt och jag trodde verkligen att jag skulle tryckas ner på marken och bli stampad på. Att ta sig hem med tåget var en mardröm och då hade vi ändå väntat 2h till efter loppet. På detta var det allmänt skitigt pga brist på papperskorgar och dassen saknade både vatten/ alkogel till händerna och toapapper. På allt detta var det liksom ingenting runt om kring heller. Supercars kan ändå ha lite event och kul saker att testa runt banan etc. Så många små saker som hade varit lätt för dom att fixa, speciellt med deras budget! Menmen, som sagt, det är en erfarenhet att gå och vi hade verkligen en bra dag.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress