Mikaela Bäck

Söndagstankar

Jag kan känna att jag lever lite av ett dubbelliv, jag har spenderat hela dagen glad i "min egna" lilla bubbla och inte tänkt på hur sjuk världen är. Sen kom jag återigen över artiklar om fler tvångsdeporteringar av 16åringar till Afganistan från Sverige. Mitt hjärta sjönk och likaså mitt humör. Vad är det för förstört system vi har när barn och ungdomarsöiv inte spelar någon roll. Positivt är väl att iallafall vänstern och miljöpartiet förstått det till en grad. Likaså börjar en del av socialdemokraterna säga ifrån nu, men vafan. Stå på er! 


Det jag kämpar mest med är att jag inte riktigt har någon här att prata om detta med. Ryan är undantaget och han har hört mer om mina tankar än någon annan. Men det är inte så att jag valt vänner som bryr sig mindre än vanligt men det jag beskriver är ett otroligt problem i de flesta fall när de kommer till politik. De påverkar inte deras vardagsliv och därför har de inge intresse av att diskutera eller läsa på om frågan. Det här är något jag kommer få slåss mot hela mitt liv tror jag, hur får man människor engagerade när de inte är till deras vinst? 

Jag tänkte länge att mitt jobb var att övertyga alla om vad jag tycker är rätt, men nej. Va oense med mig så mycket ni vill, då bryr ni er iallafall. 

Jag har länge klurat på ett sätt att separera local politik som påverkar folks vardagsliv med internationell politik, än så länge har jag inte varit framgångsrik på den fronten. Men partier stär för ett sådant brett sortiment, och många vet helt ärligt inte ens vad partiers utrikespolitik är. Allt de bryr sig om är hur de påverkar deras egna liv. Och jag klandrar dom inte för det, det är förståeligt. Men som vi såg i brexit förstod inte många konsekvenserna. Det finms många faktorer till detta, ska dela med mig om mina tankar inom kommande veckor. Desto mer jag lär mig om politik, världen och människohjärnan, desto mer ser jag hur allt är kopplat i ett enda sjukt system och det är betydligt härligare att glömma allt och leva i min bubbla, men jag har ett ansvar- det har vi alla.


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress