Mikaela Bäck

Break.
Fotona lillasyster tog och redigerade

(null)

(null)

Nu börjar mitt break som jag haft från allt (okej typ jobb) sedan efter examen lida mot sitt slut. Nya Zeeland är min sista inbokade resa innan det är dags för mig att börja leta jobb känner jag. På ett sätt känner jag mig väldigt redo att ta "nästa" steg i livet samtidigt som jag inte vet om jag riktigt fått ut vad jag ville av dessa tre månaderna. Innan jag slutade jobbet och tog examen så kände jag ba shiiit, jag kommer ha all tid i välrden! Ska skriva en bok, läsa 150 andra, plugga på egenhand osv. Hah! Har liksom knappt bloggat varje dag? Tiden bara försvinner, skrämmande.
 
Tanken med mitt break var att resa mycket och klura ut vad det är jag vill göra i detta liv: vad jag vill jobba inom och utbilda mig vidare inom. Vart ligger min passion? Resa har jag i och för sig hunnit med en hel del men det kan jag aldrig få nog av. Jag antog att idén bara skulle komma till mig, eller att jag skulle läsa det någonstans och bara "wow! det är det här jag vill göra!". Men det skedde aldrig. Det enda jag vet är en himla massa saker som jag inte vill göra, men det är väl en början iallafall antar jag. 
 
Vad jag har kommit fram till nu under detta break är iallafall att det är ingen stress. Jag behöver inte klura ut livet nu, utan det kommer komma till mig så småningom vad jag ska göra. Sålänge jag är glad och mår bra slösar jag inte min tid och just nu och senaste månaderna har jag verkligen vart glad och hälsosam. Min stressnivå har sjunkit enormt sen jag pluggade och jobbade och jag får inte längre mina stressutslag på armbågarna, har ingen öm nacke och blir inte lika lättirriterad. 
 
Så vad är min plan? Tja kortfattat så nu medan jag befinner mig i Australien får jag inte jobba inom var jag har en utbildning i pga att jag inte har permanent residency eller medborgarskap. Därför tänker jag att jag tar egentligen vilket heltidsjobb som helst, spar pengar ett tag och så sidan om kan jag fortsätta utforska mina intressen inom politik och statsvetenskap. På detta är jag ju faktiskt i ett av välrdens mest underbara länder, så jag ska njuta av det och umgås med de fantastiska vänner jag har här. 
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress