Mikaela Bäck

Storkok
(null)

(null)

(null)

Har haft storkok här hemma idag. Gäller att passa på att laga mat de dagar jag har tid och ork så kan jag bara värma rester sen. Blev en linsgryta med svart ris och så gjorde jag färska vårrullar som är lätta att äta till lunch när jag är ute och flänger. Allt plantbaserat yuum. Lyssnade på Yogagirls podcast med Delicously Ella som är författare till plantbaserade kokböcker och ändrade sin kost för sin hälsas skull. Väldigt inspirerande kvinna, så nu håller jag på att testa en del av hennes recept som finns på hennes blogg. Lovar att ladda upp recept på det jag gillar.
 
Nu ska jag strax iväg och gymma med tjejerna och Brett. Tänkte skriva att jags er fram emot att svettas lite men det är en lögn. Det är så varmt här nu i Queensland att jag svettas konstant om dagarna, jag som alltid är kall och typ aldrig svettas. Okej ska sluta klaga, jag valde faktiskt att flytta hit pga värmen. 

Hälsoutmaning.
 
Examens dagen, herregud känns som förre veckan men så mycket har hunnit med sen dess.
 
Det roligaste som skett senaste tiden är att alla mina närmsta tjejkompisar som jag hänger med var och varannan dag har blivit taggade på fitness. Beach 2018 närmar sig i Australien hah. Nej, det är faktiskt inte den hetsen utan mer att de vill leva en hälsosammare livsstil vilket jag stöttar till 110%, plus att jag nu har fler vänner att gå till gymmet med vilket gör träning så mycket roligare. Målen varierar, någon vill bygga muskler andra tappa några kilon och bygga musklet etc., men huvudtänket är det samma- att må bättre och vara hälsosammare.
 
Det absolut bästa med detta är att jag lyckats få dom att göra en 4 veckors veganutmaning med mig. Well, jobbar fortfarande på att få med dom andra som börjar med sin träning idag. Kost är 90% av att leva ett hälsosammar liv om inte mer. Att gå till gymmet hjälper en bygga muskler men för att gå ner i fett eller bara må bättre måste kosten ses igenom. Vad jag har lärt mig under mina år som köttfri och vegan/ vegetarian är att aldrig försöka tvinga den kosten på någon. Alla vet att det är bra att äta mer frukt och grönt och det flesta vet att ost inte resulterar i magmuskler. Så vad vi gör nu är att inte förbjuda något, jag säger att är du bjuden på middag eller har ett jättesug på kyckling eller en köttbit jamen ät det isåfall, det är inte hela världen. Med största sannolikhet kommer det isåfall vara hemlagat vilket ändå är "ren mat" och genom att se det som ett "cheat-meal" har vi helt lyckats utesluta snabbmat senaste veckorna. Det roliga med detta experiment (yes jag ser det som mitt lilla experiment) är att i 9 av 10 fall har Brett och Amber valt att inte äta köttet, kakan eller osten för det är deras val. Medan om vi följt dieten strikt hade det känt sig rånade från en erfarenhet. Psykologi med Mikaela här. Oh, vad jag glömde nämna är att vi också exkluderat socker från vår diet. 
 
Nu innan någon får fnatt är jag varken en nutritionist eller personlig tränare. Men att äte mer grönt skadar inte och det är trots allt bara en 4v (typ) period och som ni ser inkluderas kött och annat någon gång då och då. Dessutom hjälper det minska kolesterol och redan första 2v gick de båda ner i vikt samt lyckades bygga muskler. Vad jag hoppas få ut efter denna period är att de kommer ha mer av ett intresse för plantbaserad mat. 
Sjukling
Vaknade med något som kändes som en riktig bakfylla. Konstigt tänkte jag, jag rörde inte en droppe alkohol igår. Det blev lite bättre och jag och Brett packade ihop våra saker, lastade skåpbilen och begav oss hemåt mot Gold Coast. Inte långt in i bilturen kom känslan tillbaka och denna gång ännu starkare. Lång historia kort så misstänker jag matförgiftning då jag fint spydde upp hela gårdagens middag (you're welcome för infon). Under en period blev det bättre innan jag mådde sämre igen. Efter 4h körning bestämde vi oss för att ta in på ett hotell i Coffs Harbour och det tackar jag gudarna för att vi kunde göra. Har legat i sängen resten av dagen och då mår jag okej men såfort jag sitter upp eller går blir jag varm, yr och får som syra i magen. Onajs. Jag som aldrig blir sjuk (way to jinx it). 

Dilemmat när jag är sjuk är att jag har noll aptit men inser att jag behöver mat för att kunna återhämta kroppen. Fick i mig en falafel wrap men då mådde jag piss igen efter. Kompromissen idag blev istället 
Bästa när jag var liten var att köra med pärona. Tur vi har så snälla föräldrar som verkligen led med oss och gav oss all mat (meat godis) vi bad om. Idag fick brett ställa upp men det gjorde han mer än gärna. Tur jag har så fina människor i mitt liv.

piggelin (har ett svagt minne att det var det enda lillasyster kunde äta när hon var litet och magsjuk) och druckit sprite.