Mikaela Bäck

The Collective
Tänk er typ 4-5 restauranger på ett och samma ställe med en jättemeny, me likeey
Världens godaste sparris!
hör detta: friterad kyckling med våffla, sirap och grädde.. hmm. faktiskt inte lika illa som dte låter
 
 
Heyhey! Gissa vem som hade sista jobbdagen idag? JAG! Känns faktiskt mest underbart om jag ska vara ärlig. Är så himla trött på kunder och ska aldrig jobba i kassa igen i hela mitt liv, det är ett löfte. Folk attityder är vidriga och de tror att en kassörska är allsmäktig, man ba nej inte direkt. Men, jag är så otroligt glad över att ha haft det här jobbet så länge och de fina jobbarkollegorna jag haft. Är helt 100 på att jag kommer hålla kontakten med många av dom. Hur trist jobbet än har varit så har jag alltid älskat att komma in och bara prata med mina co-workers. Flyttar ni hit själva och speciellt utan partner så försöka tt få ett "ordentligt" jobb där ni möter människor, det har gett mig så otroligt mycket. Dessutom har lönen hjälpt mig enormt och låtit mig spara mycket. Hade aldirg överlevt här på bara csn, speciellt inte under sommarlovet när man inte får bidrag på 4-5månader. Kändes dock konstigt att lämna in mitt jobb-id och dörrkort. Man är bara en del av ett jättesystem men det har spelat en sådan stor roll i mitt liv senaste 1.5 åren.
 
Brett och jag firade iallafall min sista jobbdag nu på kvällen på The Collective i Palm Beach. Skitmysigt ställe och riktigt god mat. Stort utbud på vegetariskt, glutenfritt och veganskt också- stort plus! Kommer defintivt gå tillbaka dit, prismässigt var det inte så farligt heller. Efteråt gick vi till stranden en liten stund och bara kollade på stjärnorna. Senaste tiden har vi båda varit så stressade och irriterade på varandra. Vi som aldrig riktigt bråkad har ständigt haft småtjafs och det tär på oss. Mest beroende på att ingen av oss riktigt vet vad vi vill göra i framtiden, ovissheten gör oss stressade. Så att ha en "normal" kväll och bara njuta av varandras sällskap var välbehövt för oss båda och stämningen gick från botten till toppen. Han är min bästavän och jag hatar att vara irriterad på han och inte kunna prata om saker. Men det är inte alltid lätt att vara ung hörrni.
 
Anyhow, en bra kväll och på lördag har jag avskedsmiddag för jobbet och sedan blir det av till Fabians födelsedagsfest!
Veckans
Veckans..
 
Bästa: Ben & Jerry's har förbjudit kunder i Australien från att köpa två kulor/skopor av samma smak. TILLS samkönade äktenskap är lagliga och de kan gifta sig. Som om jag behövde en till anledning att älska Ben & Jerrys ännu mer.. all kärlek till er <3
 
Mest oväntade: Jag åt kött. Det började med att jag trodde jag saknade det, att det va sjukt gott. Sen mådde jag dåligt moraliskt och behövde en anledning som rättfärdiga beslutet att äta det. Sen ba men nej varför behöver jag det? Är så trött på etiketter och att man måste tillhöra en grupp som vegetarian och det e sån himla stor grej. Alltså första biten kyckling på över 3 år. Slutsats: Smakade inte alls lika gott som jag mindes, kommer förmodligen inte bli något mer av det. (Otroligt vad ens smaklökar ändras, skulle verkligen föredra och välja vegetraiskt pga smaken nu)
 
Osmartaste: Började kolla på Blå Ögon (Blue Eyes) på sbs on demand med Brett i hopp om att han skulle se och lära lite om Sverige. Han har nu utökat sitt ordförråd med 3 nya svordomar..
 
Roligaste: Han kan inte riktigt uttala dom korrekt utan låter som ett barn som pratar och så ser han överlycklig och stolt ut varje gång. Tror nästan jag måste filma han säga fan och helvete, lillasyster kissa nästan ner sig när hon hörde det över facetime
 
Veckans fakta: lyckokakor uppfanns i San Fransisco, USA. WTF liksom???
 
Veckans motto (Brett bidrog med detta): Det finns en lösning till allt, ibland tar det bara lite tid att hitta den eller inse vad det är. 
 
 
mig hemma vid skrivbordet efter jobbet. trött som attan men bara att ta tag i pluggandet, inte mycket var nu!! 
 
 
Fika med vän
Skulle beskriva det som en mix av yoghurt och cream cheese nästan, är mer som en dipp eller spread än yoghurt. Blanda med lite salt och doppa me dolivolja och bröd, nooom.
Mitt försök, gott vart det iallafall!
 
Igår mötte jag upp Omar för fika och prat. Har på senaste tiden blivit så tacksam för de fina människorna jag har i mitt liv som verkligen är genuina. En del ser mig som lite osocial, men det handlar inte om det. Jag värdesätter att ha få riktigt nära vänner, som jag kan vara 110% mig själv runt, dela allt med och verkligen prata med. Att ha många ytliga festkontakter intresserar mig inte och samtal där man inte kan vara helt ärlig är inte värda att ha. Är det något jag vill tacka denna utbildning för så är det alla fantastiska männirkor jag träffat som numera är utspridda lite över hela världen.
 
Efter 3 år i government international relations tillsammans delar jag och Omar många tankar om framtiden. Vi båda vet inte riktigt vad vi vill göra i framtiden och känner att det är inget som riktigt lockar inom vår utbildning heller. Efter en stor kopp kaffe och 2h prat om allt mellan himmel och jord insåg vi dock att vi har hur mycket som helst som vi vill göra och som är möjligt. Efter vår fika är jag nu inspirerad att flytta till Indonesien och jobba ett par år. Eller flytta till ett arabisktalande land och lära mig arabiska. Det sistnämnda har jag funderat på ett tag och Omar hjälpte mig klarna upp det lite med vilken typ av arabiska jag borde läsa och vart. Han å andra sidan är lite sugen på att flytta till Norge eller Sverige efter att ha mött skandinavier här (vi va ett bra gäng hösten 2015 med norrmän, svenskar, brasilanare och Aussies).
 
Fick även en del matknep, hur man väljer perfekta lebanesiska gurkan och labneh som ni ser i bilden men olivolja, salt och bröd. Nu började precis Ramadan men vi ska försöka få ihop en middag tillsammans innan han flyttar ner till Sydney där han erbjöd sig att laga lebanesisk mat till mig. Min mun vattnas redan.