Mikaela Bäck

Hoka
Godmorgon,
Först och främst vill jag be om ursäkt. Inlägget igår var inte menat atts krämma lsag på familj och vänner. Det är inget fel på mitt hjärta så ni behöver inte oroa er, de villl bara göra en standartkoll för att se varför mitt hjärta slår så långsamt (oftast är det ärftligt såg jag på internet) och om det bidrar till yrseln (typ som när man reser sig upp för fort). Blodprovet var också bara för att kolla järnnivår etc. speciellt eftersom jag inte äter kött och mestadels veganskt är det bra att ha koll på blodvärdena. För mig använder jag bloggen som ett typ massmeddelande till familjen istället för att ringa alla, men jag förstår mammas småpanik när allt hon ser är att jag vart hos doktorn och kollat hjärtat. Så sorry för det! Men bara så ni vet: inget att oroa sig för.
 
Startade dagen med ett gympass, har börjat köra på Snap fitness Parkwood en del för de har massa bra gruppass. Varvar nu min löpning, gruppass och styrke med Brettan. Har lite låg löpmotivation nu så försöker träna kondisen på andra sätt. Maraton om 3mån.. damn måste börja steppa upp nu hah. Har för övrigt fått hem ett par nya skor. HOKA heter märket och kolla upp dom för jag är helt såld. Typ som nike air, fast dess är faktiskt air- så himla lätta att man flyger fram. Efter att Brett köpte ett par och jag testa dom vart jag såld. Perfekt för löpning, även om jag kommer ha dom som mina "återhämtningsskor". Jag springer i Asics och går i dessa alla andra tider på dygnet. Jag inser att jag har ett skoberoende till löpardojor och går i dom jämt. Men helt ärligt, vi står på fötterna så ånga timmar per dygn att jag tycker det är rent ut sagt korkat att vi inte investerar mer i bättre kvalitetsskor anpassade efter våra fötter. Jag tror min kropp kommer tacka mig när jag blir äldre för denna investering.
 
Cyklonen Debbie
 
 
Idag vart dagen inte som planerat, cyklonen Debbie är i farten (take a moment här nu å bara svälj namnet..Debbie. Sen när gav vi dom smeknamn??). Öppnade på jobbet imorse och fem minuter efter att jag kommit dit hörjag ett perosonalmeddelande, "vi har tagit myndigheternas rekommendationer och kommer stänga klockan 12 idag pga stormen".  Va bara att ringa alla andra som skulle komma in och jobba och säga att de ska stanna hemma istället. Sen insåg jag att jag kommer isf vara den enda i kassan fram till kl 12, hur soms å öppnade vi inte över huvudtaget idag så klockan 9 åkte jag hem igen. Stormen skulle peaka kl 15 i eftermiddags, men verkar inte vara något än, bara en del regn.
 
Istället åkte jag till läkaren, mindre kul men behövdes. Några av er vet att jag får som små "svim-attacker"/ blackouts mer korrekt. Sker väldigt sällan men dock utan anledning. Blir yr, synen försvinner, hörseln försämras och en slags febervärme. Försvinner oftast om jag lägger mig ner men har hänt att jag svimmar i några sekunder. Hände igår igen, första gången på länge, hos kiropraktorn. Hon sa att jag verkligen borde kolla upp det även om tidigare läkare sagt att det är "normalt". Så idag tog det EKG, vilket va normalt förutom en väldigt långsam puls (40 slag per minut). Har alltid haft låg puls men trodde det va för jag tränade så mycket då. Inte riktigt fallet nu, även om jag gärna tror att så måste vara fallet. Det e jag och Gunde. Han trodde pulsen kunde vara anledningen till lågtrycksfallen. Vi tog blodprov också som vi ska gå igenom nästa vecka, fyra gånger stack dom för de inte ville komma ut något blod, är det normalt???? Jag med skräck för nålar.. Efter det kommer jag förmodlogen oberoende av vad det testet säger bli refererad till en hjärtspecialist bara för att försökra och dubbelkolla att den låga pulsen är okej eller om något borde göras. Hur va er torsdag?
 
 
 
 
Presentationen
 
Presentationen gick bra guys! Va smånervös hela dagen innan det var dags å när lektionen började på eftermiddagen var det jobbigt kan jag säga. Djupa andetag hjälpte inte alls. Jag hade övat den ƒlera gånger, först med notes men de förvirrade mig bara mer. Jag insåg att jag visste vad jag pratar om, jag kan faktan om detta vilket hjälpte enormt, så det var lättare för mig att bara följa slidsen. 20min insåg jag två dagar innan var alldeles för kort för detta breda ämne, radikalisering. Va orolig över tat gå över tiden men klockade hem den på exkt 20min (skippade dock min planerade video). 
 
Vanligtvis vill jag bara få det överstökat först av allt men är glad att vår lärare körde sin del först. Han är nämligen världens lugnaste människa. Inte lugn i sig men sprider ett lugn, man blir så harmonisk runt om han och det märks att han jobbar med det han ska- rätt energi.  Får se vad omdömet säger sne men det kändes bra iallafall och jag hade förberett mig det bästa jag kunde.