Mikaela Bäck

Kajak & SUP
 
 
 
Söndagen startades utan tvekan på bästa sätt och gav glad energi för restan av dagen. Vi gick upp med tuppen kändes det som och sen möttes vi upp i Tallebudgera, 6 tjejer och Brett (enda killen som ville med men tror dom andra grabbarna ångrade sig sen). Jag hade hittat stället online och bokat in oss då dom var de enda som öppnade så tidigt och när vi kom dit kände jag bara åh herregud vart är vi och vart har jag bokat in oss. Ett vanligt villa hus längs en storväg som saknade parkering och inga tecken på vattendrag. Kvällen innan hade jag bara antagit att det låg där vi paddlat innan. 10 minuter senare befann vi oss iallafall glada i vattnet på anting SUPs (stand up paddle boards) eller i kajaker. Kanelen vi tog oss fram i var perfekt, lugnt vatten och knappt några båtar. Dessutom var det äldre paret som ägde uthyringen väldigt söta och gav oss massa extra tid och när vi kom tillbaka helt utmattade efter 1.5h kollade han bara på oss och undrade om vi var klara redan.
 
Efter vår lilla paddle-sesh behövde jag mat och allas magar kurrade så vi åkte vidare till Burleigh Heads och beställde in acai bowls från Helen's Juice Bar. En kort hike på det för att se den fina utsikten och sen slog jag och Brett oss ner för att kolla lite på surftävlingen som pågick medan de andra åkte till jobb och lunch med kusiner och allt var det var. En fin start på dagen och avslut på veckan. Alla tjejer bor mer eller mindre i samma hus som Brett och jag älskar att det alltid är någon att hitta på saker med, jämfört med i mitt hus där dom typ gömmer sig på rummet. Vi har en hel del äventyr på G i vår gruppchatt- Girl Time, så jag lovar att hålla er uppdaterade
Mandelmjölk

För första gången i mitt liv har jag gjort hemgjord mandelmjölk, vilket visade sig vara busenkelt. Resultatet? Första reaktionen var att det var annorlunda från butiksköpt, obviously kan man tycka, dock varken på ett bra eller dåligt sätt. Sen i eftermiddags mixade jag det med mitt proteinpulver och blev helt såld! Himmelsk nötig smak och så mycket friskare. Bästa med det? Jag vet exakt vad som är i, alltså inga konstigheter å skit. 


Ingredienser:
Mandlar
Vatten
Salt och vaniljstång/frön

Blötlägg mandlarna i minst 12h. Kör sedan 1del mandlar med 2 delar vatten i en nutribullet och mixa någon minut. Sila sedan mjölken i en "mjölkpåse" (som en tygpåse med minismå hål i). Smaksätt med vanilj och pyttelite salt efter smak. Voila! Låter mer imponerande än det är komplicerat.

Solbränd kräfta
Jag ber om ursäkt för mina dåliga mobilbilder som är det enda som täcker bloggen för tillfället. Tyvärr har min fina kamera gått sönder IGEN. Detta med vattentät verkar inte stämma överens. Har fortfarande garanti på den så ska ta in den till butiken och se vad de säger. På detta har jag inte insett att mitt mobilskal täcker en del av kameralinsen (därav suggigt svart hörn på 99% av alla bidler).
 
Oh well, det är bara att gilla läget. Här har ni en bild på mig igår där det också bara va att gilla läget. Tanken innan var, 'nämen nu har jag så bra grundfärg att jag inte behöver lika stark solskyddsfaktor.' HA-HA. Joke's on you Mikaela. Natten spenderades med illamående och en känsla av feber öve rhela kroppen, är det ens en biverkning av solbränna?