Mikaela Bäck

SPA
 
 
Idag blev det spa för hela slanten!
För några veckor sedan hittade jag och Brett en deal på Groupon, 3h spa för $99. Nice! Bara att klicka hem och så bokade in oss för imorse. Första intrycket av stället som låg i Broadbeach var att det nästan va lite antikt grekiskt stuk över det och ett jätteställe. Rätt snabbt började vi dock undra vart vi hamnat, kort och gott så kan vi sammanfatta dagen med att ordspråket 'man får vad man betalar för' stämde in rätt bra idag. Vinet som vi fick gratis var dock en höjdpunkt, inte varje tisdag men har en glas moscato kl 10 på morgonen. De andra 90min var också härliga, för det var då vi fick behandlingarna som ingick: body skrubb och ansiktsbehandling. Tyvärr hade vi läst fel och trodde massage va inkluderat, menmen, vi var glada ändå. Glada över att ha gjort det men kommer nog inte gå tillbaka. 
 
Detta följdes upp med lunch på cardamom pod där vi delade på allt smaskigt som ni ser på bilderna ovan. Har ite varit där på jag vet inte hur länge, även om det var gott så är jag lite över det. Blev nog lite för mycket av deras mat där ett tag när jag bodde två gator bort. Ikväll blir det en filmkväll hemma och pannkakor till middag. Ha en bra kväll på er.
Sista första dagen.
 
Sista första dagen i skolan. Ja, ni läste rätt idag börjar min sista termin på Griffith Univeristy och min kandidatexamen. Samtidigt som jag är extremt taggat på kurserna så känner jag mig lite ledsen över att det snart är över, allting har gått så fort. Det känns som nyss jag tog studenten i Sverige, packade ihop min väska och flög över hit. Men jag ska göra det bästa av den tid jag har kvar och verkligen njuta, supa in all kunskap. Brett märkte hur glad jag var igår efter jobbet för jag var taggad på skolan och sa "åh uni-mupp är tillbaka!" och menade på att jag är mycket gladare och avslappnad när jag studerar, det har han nog en poäng i. 
 
Kurserna denna termin är
-Australian politics and government
-Work placement (praktik)
-Migration, settlement and integration
-Islam West relations
Mer bilder från vår hike upp på mt.Coolum
 
 
 
Helgen bestod i övrigt av jobb, men nu har jag denna vecka ledig. Fick även in lite träning på det men på söndag kväll sa min kropp stopp och var helt slut så idag blir dte återhämtningsdag innan jag börjar mitt löpschema imorrn. Igår kväll kollade vi på en Netflix dokumentär, Fittest on Earth, damn asså. Inspirerad blir man ju och jag älskar verkligen att crossfit kan vara nästan vad som helst. Dock känner jag att jag kommer aldrig vilja viga all min tid åt träning igen på det sättet dom gör och den nivån.
Där satt den
Imorse blev det en cykeltur ner tillt he Spit och tillbaka. Bena var slitna efter både gym och löpning igår men vi kämpade på och som tur var erbjöd sig Brett att dra (cykla först) när vi hade motvind.
 
 
 
Yes! Yes! Yes! Jag satte löpningen! Tredje gången gillt eller hur? Äntligen lyckas jag få till 170steg per minut utan att klanta till det eller tappa rytmen var 20e sekund. Mitt bästa tips för att ändra till denna teknik är att fokusera på armarna och att dom rör sig i rätt takt. När jag insåg det och fokuserade på det hängde bena med och gjorde rätt automatiskt. Mina smalben mår bättre än någonsin och det är så härligt att kunna springa igen och komma igång med träningen igen. MetroTimer gör mig galen med sitt tickande men det är värt det för det hjälper. Jga måste forfarande fokusera mycket men efter 8-12 löpturer ska det släppa. Nu har jag också laddat ner My Asics, genom den appen kan jag få ett litet mer personligt träningupplägg inför detta maraton. Nu håller vi fingrarna att jag går skadefri för jag behöver alla träningsdagar jag kan få inför detta.
 
Har förövrigt ett väldigt bra träningsflow just nu och tycker det är skitkul. Kör vanligtvis en timma kondition på morgonen, löpning/promenad eller cykling; och sen har jag komplimerat det med gym efterpå. Där får jag oftast med mig Brett efter att han slutat jobbet. Jag har det ju rätt chill på dagarna nu när jag inte jobbar så har tid att träna (och napa på eftermiddagarna).