Mikaela Bäck

Varese
 
 
Vi har haft en lugn dag idag, legat på hotellrummet och kollat netflix i timmar haha. Såg klart hela säsongen av atypical, rekommenderar den. Nej men helt ärligt vaknade vi upp helt förstörda och trötta så vi sa nä idag tar vi en dag att bara vila. Gick ner och åt hotellfrukosten och sen tillbaka till rummet. Känns som det kommer bli full rulle igen från och med imorgon och dessutom är det inte så jättemycket att göra här i området så passade bra med chill. Men ikväll blir det pizzastället vi åt på första dagen igen. Krispig, tunn botten med kvalitetsingredienser på noom. Varese heter fresten staden vi befinner oss i, kom äntligen ihåg namnet.
 
övre bilden är tagen i Nice, Frankrike. Hur underbart är inte detta vatten?!
och en sjö påväg från Tyskland ner hit till Italien. Älskar vattendragen här, sa vackra
Valle Verzasca

Dagen har gått så himla fort idag, klockan är nästan 18 redan och vi ska bege oss in till stan för pasta och pizza. Efter att ha spanat runt lite på internet igår kväll bestämde vi oss för att åka ut på en liten utflykt idag till Valle Verzasca i Lavertezzo. Där finner ni världens finaste lilla alpflod/ bäck med iskallt men klarblått vatten som bara går att drömma om. Det går att räkna varenda sten på botten och klipporna runt om är rundade och sköna att sitta på. Det är svårt att hitta en adress till stället men följ vägen mot Vogorna och fortsätt sedan till ni ser alla bilar och människor. Vi promenerade (okej klättrade) längs med klipporna en bit för att komma undan alla turister och fann det perfekta stället. Utan tvekan min favoritplats hittils, så glad vi fann det. En perfekt utflykt från Lugano.

 
 
 
Bland bergen i Italien

Och så är vi i Italien! Hur vi hamnade här vet jag inte riktigt om jag ska vara ärlig. Tanken var att åka mot Lugano där vi ska droppa av bilen på fredag men städerna va stannade i längs vägen var inge kul alls så vi fortsatte åka. Definitivt min favorit sträcka att åka bland bergen längst Italiens gräns, så grönt och vacker natur. Runt 17.30 tiden insåg vi dock att vi har 3 nätter kvar innan Milano! Vi har vart stensäkra på att vi bara hade två nätter hah, jag skyller på semesterhjärna. 

 
Nu befinner vi oss iallafall någonstans i norra Italien bland bergen och ska stanna här i tre nätter. Ska bli skönt å ha en utgångspunkt och hitta på utflykter härifrån. Men inget mer bara åka runt och leta boende sista minuten, är så trött på det. Föredrar definitivt att ha rutter förplanerade. Pizzan i denna stad var gudomlig så går ingen nöd på oss här uppe bland bergen.