Mikaela Bäck

Under veckan
Se detta, avokado-vitlöks bröd med ost. Vi lagade detta till grillningen i fredags och det blev direkt en ny favorit. Blanda 1 avokado med 2-3vitlöksklyftor, salt och 2 msk olivolja samt några matskedar riven ost. Bre ut mellan skårorna och tillsätt sedan mer ost. Grädda i ugnen cirka 15min 200grader.
På min framsida. Äntigen har vi utemöbler
morgonpromenad med lillasyster
 
Jag körde lillasyster till flygplatsen i går morse och jag måste erkänna att det känns tomt redan. Emelie är min bästavän och har alltid varit. Trots våra olikheter har vi alltid haft varandra och det finns inget jag inte skulle eller kan dela med henne. Även om Nya Zeeland är hyffsat nära önskar jag att hon bodde ännu närmre. Får panik när jag tänker på att eventuellt flytta tillbaka till Europa, då kommer jag ha både henne och Brett på andra sidan jorden, usch.
 
Under dagarna hon var här hann vi iallafall med en hel del. Vi tränade mycket: styrka, gruppass och konidtion. Vi båda kör på SnapFitness och även om hon är NZDsk medlem funkar hennes kort här- yaay. Va skitkul att kötta på med henne, hon har en helt annan mentalitet och är tuffare än tjejerna jag känner från Bretts hus och brukar gå med.
 
Vattenlandet, Wet n Wild (yep det är namnet, il la), besökte vi också. Vi har numera ett VIP pass till vattenpark, movie world och något mer ställe till juni 2018, va bara $20 skillnad så värt att skaffa. Kan tänka mig att det kommer bli en del besök framöver när hon kommer över.
 
På söndagen samlades vi alla i Bretts hus och kollade på bilracet. Emelie vart såld efter att vi såg det live i NZD och dubbeltkul var att Chaz (Bretts rumskompis) vann!
 
Fredagskvällen, precis som de flesta kvällarna satte vi oss på Bretts baksida med den fina utsikten och drack vin framför brasan och lyssnade på musik. En av mina favoritgrejer att göra, bara sitta där och uppskatta kvällen och umgås. Behöver inte vara så himla mycket liksom, lite prat och vin så har man receptet för en bra kväll.
Daves Creek Circuit
 
Lillasyster är som sagt på plats och jag tycker vi börjar med vad vi gjorde i lördags. Vi vaknade runt 8 och så satte jag och Elvis på våra bekvämaste löparskor och tights, köpte med oss vatten och mackor och begav oss sedan till Binna Burra, Lamingtion National Park. Turen vi planerat startade nära informationscentret, i slutet av vägen tvärsöver tehuset (vars scones och wedges smakade gudomligt efter 3h 20min i skogen). Vi blev rekommenderade att gå Daves Creek Circuit som är 12km och den vackraste av lederna där uppe, eller damen i informationen sa att den varierar mest i natur och erbjuder mest vyer etc. Hon hade rätt i att själva cirkeln va vacker att gå men övriga 8km va rätt trista och va egentligen bara en väg 4km som man sedan behövde gå tillbaka. De 12km vi gick kändes mer som 18km. Med andra ord var vi inte jätteimponerade men det var skönt med en dag ute i naturen med lillasyster och bilturen dit var bara runt 1h. 
 
På kvällen åkte jag, Emelie, Brett och Amber till Night Quarter (matmarknad) och åt middag. Så mycket god mat och jag det bästa med att både jag och Elvis är vegetarianer är att jag äntligen har någon att dela portioner med så man kan köpa massa olika rätter. Efter det blev det skräckfilm hos mig, lite av en tradition när vi ses. Föreställ er nu detta framför er, det är kolsvart ute så vi ser inte ut genom fönstret som är precis brveid soffan mer än 10cm max, vi är mitte inne i värsta delen på helspänn och området är kusligt dött. Jag ser något i ögonvrån å vrider på huvudet och ser ett vitt ansikte tryckt mot rutan. Jag skriker så att hela området vaknar å Elvis flyger upp ur soffan när hon hör mig. 2 sekunder senare inser jag att det är Brett som smygit in genom grinden utan att jag hört honom. Han är inte på min goda-lista nu om vi säger så..
I'm feeling 22!
 
 
Vad har hänt senaste veckan?
 
Jag hann fylla 22. Skulle sammanfatta det såhär: Usch, kul och tacksam. Läskigt hur fort tiden går, har redan hunnit med 3 födelsedagar i Australian är Brettans kommer vi att fira i Sverige i år, tagga! Brett och Jo hade ordnat upp så fint för mig med ballonger och allt, är så tacksam över att ha fina människor runt om mig. Dock var jag helt slut vid 23 efter att ha jobbat hela dagen och sen partajat, så då sa denna 22åringen godnatt.
 
Druckit dom godaste drinkarna på länge. Vi hade en liten hej då middag för Jo i söndags, hon kommer nämligen åka iväg och jobba i en annan stad kommande 6mån men komma hem på helgerna emellanåt (hennes partner bor fortfarande i samma hus som Brett). Jag tror kvällen blev mer drinkar än mat så är glad att min födelsedag 3 dagar innan va lite lugnare. Insåg också att sist jag drack drinkar var i Nya Zealand hos Emelie.. blir oftast cider elelr vin för mig.
 
På tal om Emelie så kommer hon hit imorgon! Är så taggad på att få umgås med henne några dagar och har massa kul planerat.
 
Imorse körde jag en löprunda på 20km. Första gången någonsin som jag sprungit så långt. För några månader sedan hade jag trott det är omöjligt, men det är otroligt vad kroppen klarar av. Har även börjat få en löparbränna som innebär bleka övre lår och mage men bruna armar, ansikte, smalben och halva låren.
 
Sen så klättrade vi också ja! Gick faktiskt rätt bra. Jag körde 'bara' dom lättaste banorna upp men tog mig iallafall till toppen ett par gånger. Sjukt bra träning så ska försöka köra det igen inom snar framtid. Fick lite panik över att vi skulle passa varandra och stå med linorna etc. men efter mindre panikattack insåg jag att jag var i säkra händer hos mina kollegor.