Mikaela Bäck

Änglavakt
 Min nya cykel
Å bretts nya 
 

Gissa vad jag har införskaffat mig? En road bike (vad heter dom på svenska? har dom ens ett namn? I alla fall, en sådan där snabb cykel man som kör på vägar). Är så nöjd. Efter att ha lånad Chaz extra cykel nu i några veckor och insett hur mycket jag gillade träningsformen tyckte jag de var värd pengarna. Jag övervägde att köpa en begagnad för att spara pengar men det blev tillslut en ny av följande anledningar:

1. jag kan inget om märkena så att köpa en i andra hand hade jag liksom bara gått efter en gissning, Plus att det var inget jättestort urval i min storlek.
2. Pga att jag är "speciell" i min kroppslängd, långa ben och kortare överkropp var det otroligt skönt att få hjälp av butiken med att ställa in samt byta delar för att få perfekta kroppspositionen. Jädrans vad skillnad det gjorde!
3. Mer värde att sälja en ny i framtiden.

Dock har jag varit lite rädd för att köra på vägarna med all trafik. Även om vi har otroligt bra cykefiler på sidan av vägen så är bilister här lagom bra på att visa hänsyn (eller köra bil generellt) och dessutom är jag en otrolig klumpeduns av mig och jag har bara haft den där oron att någonting kommer hända. Å så hör jag alltid mammas röst i huvuden, 'Men Mikaela vad ska du ut på vägarna och göra, var försiktig nu gumman'. Oj, vad mina föräldrar fått vara med om mycket olyckor jag gjort hah.

Så igår på hemvägen av vår tur kommer vi inte över första övergångsstället pga ll trafik utan tar oss till nästa, som är ett sådant med trafiklyse. Jag hoppar av cykeln stannar ser en skåpbil komma och något i hjärnan bara kopplar inte utan jag går rätt ut. Två steg in inser jag att detta är det andra övergångsstället och jag har inte grönt, och jag minns skåpbilen. Fortfarande lite borta i huvudet vrider jag på mig för att kolla på den och vet att det finns inte en chans att den skulle hunnit stanna för mig utan nu smäller det vilken hundradel sekund som helst. Men där står den helt still, inte ens arg på mig, som om föraren bara haft en känsla av att jag skulle gå rätt ut, jag mena jag stannade ju liksom till innan. Kort och gott, jag är helt oskadd och hade änglavakt igår. Jag känner mig lite lugnare för nu har det hänt en gång och jag hade känslan av att när det har hänt är det lugnt och jag kommer vara extreeeemt uppmärksam i framtiden.

River Fire
 
 
Skolledigt denna vecka, underbart! Har ätit taco pizza (som pizza fast på tortilla bröd) till middag och sedan äppelpaj med glass. Borde faktiskt måtta upp rceeptet på äppelpajen för den e sjukt god och fylld med nyttigheter och inge adderat socker.
 
I lördags efter jobbet åkte vi till Camilla och Tyrones lägenhet i Brisbane för att dels kolla på River fire men också fira Cam's födelsedag. Jättemysig kväll och både jag och Cam jobbade söndagen så blev hyffsat lugnt vilket var skönt. Tanken var att vi skulle sova i Bretts swag (vilket är som ett mini-tält typ) på balkongen men efter 30minuter gav han upp och klagade på att jag tog upp all plats. Resultatet? Han sov inne på mattan hela natten hah och jag var bitter för att han väckte mig.. schysst kompis jag e.
House of Brews
 
 
Lite i oordiing här, men mitt liv är inte så strukturerat iallafall så nu får ni er en bra insikt. Demi var alltså här förra veckan (tjejen som bodde i bretts hus ett tag och som vi kom asbra överens med. Hon bor numeria i Cairns, norra Qld) och på onsdagskvällen mötte vi upp henne i Surfers för middag och lite drinkar. En drink blev snabbt en flaska vin som vi delar på och så körde vi alla spel. Inte nya utan de traditionella, sådana som jag alltid körde med familjen och när morbror kom på besök under sina resor, galet vad nostalgi jag fick. Men istället för den försvunna diamanten (standard spelet med morbror och syrran) så blev det Snakes & Ladders. Det är ett TYPISKT barnspel här men jag har aldrig kört det innan. Kul kväll iallafall och härligt att catcha up med Demi. På fredagen blev det ju dessutom Byron som ni redan vet.