Mikaela Bäck

Australiens flykting förslag
Var vaken till strax efter 01.00 imorse av två anledningar. Först och främst behövde jag få klart en uppgift, inlämningarna närmar sig men det var egentligen inte det som höll mig vaken efter klockan tolv utan detta. Tar en snabbscroll på nyhetssidor innan jag bestämer mig för att sova och hamnar på en artikel om Australiens nya policyförslag. Men innan jag berättar om det ska jag ge lite mer bakgrund på mitt humör.
 
Jag har precis skrivet en uppsats om terrorism och hur det ska 'bekämpas'. Hur media i väst använder ett 'vi' & 'dom' tänk mot muslimer och hur mycket media generellt överhetsar terrorism i väst men iallafall. På detta är jag nu nästan klar med min kandidatexamen i Government & International Relations. Jag kan långt ifrån allt, men mycket. Så jag blir så ledsen när jag läser att nya försölaget lyder
 
"alla individer som kommer till Australien via båt, och har gjort så sedan 2013, kommer aldrig att sätta sin fot i Australien utan bannlyses. Oavsett om de kommer tillbaka som turister, för business eller partners så kommer de nekas inträde i landet". Hör ni hur sjukt det här är??? Den nuvarande policyn förhindrar att flyktingar får uppehållstillstånd här, de går inte ens igenom ansökan utan skickar dom till Nauru eller Manus Island för va djag anser är koncentrationsläger varning. Men inte ens komma som turist eller för business?
 
Aaa men det finns säkert någon anledning för detta förslag tänker någon av er som läser detta. Nej, det gör det faktiskt inte. Regeringen vill bara visa att de kan, att de är tuffa och kan demostrera det på det fegaste sättet möjligt. Det värsta av allt som gör mig så upprörd är att Australien ansöker om en plats i FNs Human Rights Council.. tillsammans med Saudi Arabien.. Nu gråter jag snart.
 
Skulle kunna skriva om detta i 3h men jag behövde bara få ut mig något innan jag brinner upp på insidan. Hur resonerar man som land om man bombar Syrien m.fl. och på så sätt bidrar till skapandet av mer flyktingar och sen så nekar man alla att ens söka uppehållstillstånd? Och hur tänker man att de ska komma hit om inte via båt? Ta nästa emirates plan hit? Världen är stört och mycket mycket mer kärlek behövs för att fixa den.
 
Om någon läsare nu inte håller med mig alls utan tycker detta är ett jättebra förslag, fine. Jag respekterar din åsikt så länge den är välbaserad på fakta. Och nej, facebook, wikipedia eller youtube duger inte. Det är lätt att sitta och tänka att det är lättare om vi slapp ta in invandrare, slapp att tänka på integration men det är människor vi pratar om och det är lätt att glömma bort.
 
p.s. det här inlägget tar för mycket energi redan så tänker inte lägga mer på att ladda upp en bild som ändå inte passar ämnet.
sista rycket
Min hemgjorda sushi. Ett försök att vara lite hälsosam men ändå äta något smaskigt. Fullkornsris och inge socker eller vinäger.
Passen till V8!!
 
 
Hemkommen från jobbet och sitter framför datorn för att försöka få ur mig den sista uppsatsen. Helgen har varit seg och jag har haft dåligt med energi. Senaste tiden har inneburit mycket stress, lite tid, hämtmat och på detta ingen träning- jag känner skillnad i kroppen direkt. Anyhow, 2h in i dagens jobbpass kom jag på att det var mitt sista pass innan Nya Zeeland!! På torsdag drar jag och Brettan över för att hälsa på lillasyster, hänga, hitta på utflykter, äta massa god mat och kolla på v8 Supercars (Emelies första race). På detta fick jag även sluta tidigare vilket inte kunde ha kommit lägligare då jag måste få klartd en här uppgiften. På tisdag är jag klar och då ska jag bli mig själv igen och njuta lite mer av livet. Dessutom har jag tvingat Brett (okej han var inte så svårövertalad) att äta pannkakor med mig på tisdag kväll för att fira.
Onsdag
enda bilderna jag har att bjuda på just nu
 
Efter någon timmas plugg iår åkte vi in för middag i Surfers följt av bowling med Brettans rumskompisar. Är nice att jag alltid kan hänga med dom på roliga saker för mina är så otroligt tråkia. Typiskt par som inte gör något annat än att kolla på tv och äta hämtmat. På tal om hämtmat sitter jag och funderar på vad jag vill ha till middag. Motivationen att laga är noll då jag suttit och pluggat framför datorn i nästan exakt 12h (med undantag för frukost- och lunchrast). Har liksom inga ordentliga ingredienser hemma. Om någon undrar vad jag lägger mest pengar på i mitt liv så är det utan tvekan mat.