Mikaela Bäck

Sounds Of Change
För Amnesty International Australia.
 
 
Lillasyster flög hem idag, alltid trist och ledsamt att säga hej då men vi ses strax igen i november när jag och Brett flyger över (och innan det ska jag hinna klart en termin på uni, gaah ångest). Vi har haft 10 fullpackade dagar känns det som, kommer dela upp det i fler ainlägg så ni slipper läsa ett gigantiskt.
 
Först ut: konserten vi var på i söndags.
Bring Them Here- SoundsOfChange, var annordnad för att visa support samt samla ihop pengar för flyktingar och asylsökande. Australia's flyktingsystem är vidrigt i mina ögon, men jag spar det till en annan dag för jag blir för upprörd. Konserten var iallafall grym. För $24 fick vi njuta av livemusik mellan 15.00-22.00 och det var kul att se en sådan härlig mix av människor. Vår ålder samt allt mellan 30-70åringar var där för att visa sitt stöd. De bra banden började runt 17tiden men tyvärr behövde vi åka vidare vid 18 och plocka upp Camilla för ett annat event. Kan tänke mig att det blev kanon på kvällen och lite mer fart.
 
Hursom var det min brasilianska vän Thiagos farväl middag som stod på schemat. Han åker till Sverige nu ett halvår för att studera och va närmre sin svenska flickvän och sen åker han tillbaka till brasilien igen på obestämd tid så vi vet inte när vi ses igen. Konstig känsla det där när man säger hej då för förmodligen flera år men det är inte ledsamt för man vet att man kommer ses igen. Våra vägar kommer korsas, det är jag säker på.
Midsommar
Förbereder det sista
 Hemlagad smörgåstårta, var första gången jag lagade det.
 
lyckas inte vänd apå bilden så ni får se den från sidan.
blev satans kallt när solen gick ner mend et gjorde inte så mycket för då hade vi ätit och lekt nonstop i 4h.
Dålig update under veckan men det kommer, har varit fullrulle med lillasyster här. Oavsett så firades igår...Midsommar! Jag satte ihop ett facebook event för någon vecka sen och vi hade en perfekt dag ute i solen. Vädret var perfekt, varmt och soligt och vi befann oss på ett stort idrottsfält där vi hade picknick och lekte. Senaste veckan har jag, Emelie (lillasyster) och Brett stått i köket och förberett all mat och det blev så lyckat! Alla älskade maten och åt så magen expanderade något enormt. Jag älskar att stå för maten och laga den, speciellt när den blir så uppskattad. 99% av allt blir hemlagat, jag skulle aldrig köpa en ostpaj och ta med, det gör ont i själen haha. Däremot har jag inget emot om andra köper men jag vill laga och baka. Påminner så om när jag var mindre och stod i köket med mormor och mamma, allt är hemlagat inför jul osv.
 
Den bästa idén var vårt hemlagade kubbspel. Är så lätt att snappa upp reglerna och våra aussie vänner älskade det! På det körde vi säckhoppning, norsk fylla och äta godissnöre utan att använda händerna. 
 
Lyckad kväll med andra ord och på kvällen somnade vi gott.
'Vårt StälleSista examen är klar för terminen, jag har firat två år i Australien och lillasyster är här! Full rulle med andra ord. Men livet är bra, väldigt bra just nu. I fredags gick vi ett helt gäng till baren i närheten som har blivit 'vårt ställe'. Ni vet som baren i how i met your mother eller caféer i Vänner?? Så nice! Kastade pil, åt världens godaste vitlöksbröd och hade en nice kväll tillsammans. Vi är ett härligt gäng här i Runaway Bay.