Mikaela Bäck

Fingal Head
Det är nästan alltid bra väder här i Gold Coast under dessa sommarmånader. Perfekt tyckte jag då mamma och pappa helst bara ville chilla på stranden. Medans jag lagade dom en pangfrukost imorse satte jag på nyheterna och vad tror ni jag hör då? 'Alla stränder i Gold Coast är avstängda idag och badförbjud gäller då monstervågor beräknas komma in'. WHAT?!

In i bilen i allafall och ner mot Fingal Head, är så otroligt vackert där och väldigt lite människor på stranden. Efter att nästan ha blåst bort på toppen av miniberget/kullen där fyren är och fått sand blåsande på oss precis överallt när vi gick på stranden fann vi tillslut en strand med lä på andra sidan fyren. 

Sen är jag ju likadum varje gång som går mitt på dagen när solen är som starkast, trots solskyddsfaktor i mängder brände vi oss..

Planen var Noosa imorrn men ska de blåsa lika mycket som idag känns det ovärt att chansa och åka tid i 3h. Så vi får se vad vi hittar på.
Päron på besök!
Återigen kommer inläggen lite huller om buller, förhoppningsvis går det att följa ändå. Landade som sagt i torsdags och efter tre veckors resande var det skönt att vara hemma. Australien är verkligen mitt hemma numera. Dock smakar all mat helt annorlunda efter att ha levt på nudlar och bröd i två veckor i Japan. Luktar annorlunda gjorde det också i början.

Mamma och pappa kom inte långt efter mig. Efter att ha sagt hej då till lillasyster som stannar i NZ kom dom över fredag kväll. Jag och Brett plockade upp dom och så åkte vi direkt till Eat Street Market i Brisbane. Dels för att slippa rusningstrafiken tillbaka till Gold Coast och dels för att det är så jädrans gott!!
pappa, jag och Brett
Uppdatering
Jag lever. Ville bara meddela det. Ibland hamnar jag i min egna lilla livsbubbla och tar till vara på tiden. Och i denna bubbla existerar inte bloggen. MEN jag förstår att det är kul att se bilder och det är ett snabbt sätt att uppdatera vänner och släkt, dessutom älskar jag att kolla tillbaka på gamla resor. 

Long story kort, kom hem i torsdags, hämtade föräldrarna i fredags och har dom nu här med mig i en vecka.

Vilda sälar, såg även pingviner, inte långt ifrån Duniden, NZ