Mikaela Bäck

En Regnig dag.
Två helt random bilder från under senaste halvåret, för jag tog nada bilder igår. Mobilen är full så måste göra lite mer plats där men teknisk som jag är brukar jag skjuta upp det tills jag absolut mååååste ta en bild. Har iof kameran också..
 
 
Okej så tydligen är alla pizzerior i hela Brisbane stängda på måndagar, tackar min hjärna att jag kom på att google öppettider innan vi åkte dit och parkera och allt. Hade varit så typiskt mig så blev lite förvånad och överraskad av mig själv denna gång faktiskt. Får bli pizza idag istället helt enkelt. Gjorde tacos som tröstmat igår, inte helt fel det heller.
 
Fick precis en fråga att blogga om saker man kan göra en regnig dag, perfekt för satt precis och funderade på vad jag skulle blogga om. Ett smått problem bara, jag älskar regn men Gold Coast är inte en stad anpassad för det vädret för fem öre. Tillskillnad mot Brisbane så finns här nada att göra, det är en riktig utomhus/strand stad. Dock kommer här en lista på 10 saker jag brukar göra.
 
1. Pizza och hyrfilm (med mängder av glass)
Behöver jag förklara det mer? Det är det optimala sättet att spendera en grå dag med regnet smattrande mot rutan.
 
2. Vinkväll med vännerna. 
Mest för att jag då har en bra anledning till att INTE gå ut efter utan bara sitta hemma och chilla med vännerna.
 
3. Bio
billigaste på kusten finner ni i Australia Fair, Southport eller i Harbour town.
 
4. Stor städa
Älska känslan efter och så lite tända ljus på det.
 
5.Drunk Bowling
Älskar att bowlinghallar är kommer med en bar. Vill man inte dricka skippar man bara alkoholen, är lika kul ändå. Samla ihop ett gäng och kör några serier. Strike i Surfers har olika dealer på vardgar som inte kostar skjortan.
 
6. Äta ute.
Återigen, mat gör allting bättre.
 
7. IKEA
Okej nu blir det oftast att jag jobbar där istället men tro mig en regnig dag = hela kusten kommer och handlar. Ni kommer inte vara själva i butiken men åhhh, jag kan inte låta bli att älska ikea på regniga dagar.
 
8. Plugga
Definitivt inte min favorit men lika bra att få det ur vägen för att kunna spendera dagar med bättre väder på stranden.
 
9. Gymmet
Tycker ni om att träna rekommenderar jag att dra ett ordentligt styrkepass. Oftast kör jag löpning utomhus på morgnarna men är det dåligt väder blir det oftast gymmet på eftermiddagen istället. Mellan 1-5 finns det liksom inget vettigt att göra och inga bra tv program så då brukar jag gilla att gå dit. Plus att det knappt är några själar där på sen fm/ tidig em.
 
10. RELAXA
En av favoriterna. Ba ta ett bad, ansiktmask, laga/ köpa god mat, läsa en bra bok och bara stressa av. Ta i kapp på sömn och bara njuta av att göra ingenting. Efter 1h brukar jag dock bli uttråkad och terroriserar syrran på facetime istället.
Pizza planer
ett tappert försök att vara seriös.
Kort info om helgen: job, jobb och jobb men igår kväll var vi ett gäng från cashline och sales som gick ut och käka middag tillsammans, mysigt och kul att för en gångsskull faktiskt ha jobbarkompisar i min ålder.
 
 
Måndag morgon och jag är taggad! Alarmet gick av 05.15 imorse, mindre kul men kändes skönt att hinnna med en löprunda. Tillbaka till varför jag är taggad, måndagar innebär terroristklassen..okej inser nu hur det låter men ett ptroligt fascinerand eämne att studera! Anledning nummer två: Brett jobbar i Brisbane i kväll och jag har en ny vana när jag vet att han jobbar där, jag erbjuder min "hjälp" (ni vet ju hur muttern gick) och sedan äter vi middag på någon restaurang i stan. Ikväll är pizza på menyn efter att jag funnit en lista med Brissie's top 5 Europeiska restauranger.
 
Först blir det dock lite skrivning för min uppgift i mänskliga rättigheters klassen. Gissa vilket rättighetsproblem jag har skrivit om? Samer i Sverige! Lite otippat men sjukt intressant, skriver mer om det senare samt möjligtvis lägger ut den här när den är klar och rättad för är väldigt viktigt ämne som jag aldrig lärde mig någonting om i skolan. Hur sjukt är inte det??
Mat i Melbs
 
 
 
 
Maten i Melbourne är fantastisk, något som staden är käns för. *I Melbs finner ni inte en dålig maträtt eller blir serverade en dålig kopp kaffe.' och än så länge under mina 3 besök har det visat sig vara rätt. Sååå, för att njuta av resan till absolut max bryr jag mig inte ett dugg om vad jag stoppar ikroppen (hur mycket socker, hur ofta och vad klockan är etc.)  Resultatet? Konstant ätande av mindre hälsosam mat men ack så gott. På denna fronten var det tur att resan bara varade i fyra dagar för min kropp mådde så dåligt efter det och jag kände verkligen skillnad. Konstand smått illamående, dålig aptit (men åt endå för det var så gott, dålig energi under dagen och sovproblem på natten kom sista dagen också. Nu är jag tillbaka till mina älska gröna grönsaker och försöker rensa kroppen. Vanligtvis tycker jag det är jobbigt att hoppa av sockertåget igen men i Melbourne överdoserade jag det så mycket att jag längtade efter grönkåls-smoothies.
 
Exampel på något galet gott? 400 gradi. På måndagskvällen tog Bretts kompis och flickvän med oss till italienska gatan i Melbourne, Lygon street. Där ligger en pizza/pasta resturang med namnet 400 gradi. Ägaren är italienare och har vunnit massa priser för sina pizzor i italien, han äger även en andra shop, 30secondi. Varför dessa? Jo för den perfekta pizzan tillagas i 400grader celsius i 30sekunder. Tro mig pizzan va gudomlig. Tunn och väldigt lätt i magen efter. Även fast jag åt en stor pizza kände jag inte den där tunga äcklicka degkänslan i magen efter. Lite glass på det efter och jag var en nöjd tjej.