Mikaela Bäck

Tjejmiddag
Ikväll blev en riktig myskväll med tjejmiddag. Båda Camillorna kommer över vid 18 tiden och så har vi spenderat senaste 3,5h med att snackat om allt mellan himmel och gjort, ätit så magen gör ont och druckit vin. Kommer bli tomt här i gold coast nästa år, Cam flyttar hem till norge och Camilla upp till Brisbane (det är iaf besöksavstånd).

Va så kul att under hela eftermiddagen äntligen få laga mat och dessert till någon igen. Saknar att planera och laga till familjen hemma. Disken är dock mindre kul. Längtar tills den dag jag är ägare till en diskmaskin.
jah och cam
Tropical fruit world
Sooo, igår var jag för ovanlighetensskull lite välplanerat (ha i tanke: för att vara mickis). Så precis innan jag ska åka och plocka upp Camilla kollar jag upp hemsidan igen för att se öppningstider och upptäcker att det bara är öppet på kvällen. WHY?! Att hitta inomhus aktiviteter i Gold Coast en regnig dag och dessutom på studentbudget e typ omöjligt. Allt här görs utomhus.

Första stoppet blev iallafall ett mindre imponerande konstcenter, men gratis var det så det ska dom ha cred för. Väl där slogs Camilla av den geniala idén att vi kan åka till tropical fruit world. Vanlig entré e runt $44-50, men som local (kingscliff eller GC, bevis på aussie körkorts baksida) fick vi halva priset på studentrabatt och betalade $17.50 vilket var helt okej.

Var rätt kul faktiskt och tog en hel eftermiddag. Vi åkte runt på traktor genom plantaget (över 500olika frukter), stannade och åt lite av dom, mata kängerus, getter, åsnor och en häst (som knyckte åt dig hela camillas papperspåse och svalde inom 5sekunder). Sedan blev det en båttur där vi mata änder och en tågtripp också på ett minutåg där man satt med bena över en pall liksom. Utflykten avsludades med fruktprovsmakning och  det bjöds på en hel del nytt.

Blev en lyckad dag med många skratt. Camilla älskar att diskutera mat, kost och hälsa precis som jag så vi har en hel del gemensamt där och det är så kul. 
Vår guide
taggade brudar

Vi skickade massa dnaps till Cam (andra camilla) som fortfarande har en massa plugg stackarn. Så skönt att vi är klara med alla i lämningar
blev en hel del selfies.


Camillas min efter att ha insett och sagt att vi kanske kommer få fruktjuice
Den där lilltjejen ni skymtar var den sötaste jag någonsin sett. Hon älskade att prata med lig och camilla och prata, det va hon bra på. Och hennes hår va asballt, så lockigt. Påminde mig om ruffse tuffsa böckerna vi läste när jag ich lillasyster va små

En frukt smakade exakt som konsistensen av typ brownie fudge. Tillsätta liite mer kakao bara då voila!

Avo selfie med den största jag sett
Kurser
Lade mitt schema inför nästa termin igen. Det funkar som så att under programmet jag läser finns det en del kurser som alla måste läsa, sen finns det specifika för varje major (jag läser international relations of Asia) som alla inom det major måste läsa, ytterliggare några att välja mellan och sen så har ag två electives kvar som kan vara precis vilka kurser som helst. 
 
Denna gång hade jag dock bara ett alternativ på varje kurs om vilken dag och tid jag vill gå vilket gjorde att om jag följde min tidigare planering skulle behöva ta mig till universitetet mon, tis, ons och torsdag. Eh nej tack! Denna termin har varit heaven med bara tre dagars uni och långledigt varje torsdag-söndag och jag vill ha det igen. Dels gör att om jag inte jobbar kan jag åka iväg på miniturer lite närsom (förutsatt att jag har pengar) men också för att om jag jobbar är det lättare att få jobbpass/timmar då jag har mer tid. Dessutom är det segt att behöva ta tramet ut en extra dag för en lektion när jag kan ha två kurser samma dag.
 
Jag löste det helt enkelt genom att ta två år tre kurser redan nästa termin, Vilket egentligen inte gör så stor skillnad, dom funkar fint att ha då och de brukar avra på samma svårighetsgrad som andra årskurser, om inte annat får jag völ kämpa lite och bli utmanad. Min sista termin kommer jag att ha 2 electives (kan liksom va en vinkurs där man seriöst bara dricker vin och äter ost typ), 1 kurs som heter work placement (man jobbar gratis för något företag för att få erfarenhet och det är kursen) och sen en år två kurs. Hade egentligen haft de flesta kurser med Camilla men hon ska flytta upp till Nathan och kommer att läsa dom på ett annat campus så det suger.
 
Nästa termins schema
 Och nästa termins kurser:
Political leadership
Global security
Dilemmas in international relations
Australia's foreign relations