Mikaela Bäck

Beach Girls
För första gången har jag kört helt själv idag i detta land utan att följa efter någon. Brett flög ner till Melbourne för en vecka i morse och jag släppte av honom på flygplatsen och körde sedan ner skåpbilen till där jag bor. Min lilla bil var inga problem att köra men denna stora.. av någon anledning dras jag hela tiden alldeles för myckey vänster i filen. Annars är det egentligen inga problem med att köra vänster trafik. Jag tänker att allt är tvärtom vad jag tänker att det ska vara för jag antar att jag inte är van med att köra på vän sida men så gör jag rätt automatiskt iallafall och då blir det röra i skallen.
Kom hem levande iallafall och bilen är hel. 
 
Angående min bil så är det liute frustrerande just nu. Den behöver bli besiktad men pga alla stormar vi har haft här så är de överbelastade och kan inte ge någon en tid förrän om 4-5månader!!!! SEGT.
 
Idag blev det strandhäng med Julia efter skolan. Var ett tag sedan jag var ute på stranden under dagstid så idag passade vi på. Blev många skratt och ett fantastiskt bra 5min uncut som kommer upp såfort jag lyckas fixa de tekniska bitarna.
Detta säger väl en del om hur det går med träningen.
 
Tjejhäng
Blev en tjejdag med Julia i onsdags. Shopping, mat och massa glass. Standard med massa mat när vi hänger. Julia klagade så mycket på att min förra uncut var tråkig så här kommer en ny.
 
Resa djurvänligt
Jag tror att majoriteten av människor i världen är djurälskare. Jag tror också att majoriteten av alla är ovetande om hur "turistdjur" behandlas eftersom det är information som man tyvärr måste ta reda på själv, det finns inga skyltar eller flyers om det när man vistas utomlands. Varför? Svaret är enkelt och vidrigt, det skulle stoppa deras business. Djurälskare eller ej, förhoppningsvis har alla en känsla av vad som är rätt och fel och jag hoppas, jag hoppas verkligen att någon som läser detta inte visste om informationen och får sig en tankeställare.

Det är inte helt ovanligt att det i många svenska hem hänger någon bild på barnen med en liten apa som håller om dom, eller när de pussar en delfin eller kramar en tiger. Eller den klassiska familjen Svensson rider elefant i Thailand. Jag skämms över att vi också haft sådana bilder. Vi visste inte, jag visste definitivt inte och är rätt säker på att mina föräldrar inte heller visste hur djuren behandlas eftersom det slutade med allt sådant efter att ha fått ta del av den riktiga faktan. 

"Oj vad häftigt att ni var så nära en riktig tiger! Dom är ju farliga." Nej, det är inte häftigt när som hålls instängda i minimala burar under direkt solsken i upp till 20h om dygnet för att alltid vara trötta vid turister. Dessutom är det ständigt fastkedjade med en järnkedja så det knappt kan röra sig. Dessutom blir det slagna från ung ålder för att lära sig att inte vara aggresiva runt människor. Det är vanligt att de skadar sig själva av frustration, men luuugnt. Det finns ju fler tigrar så är bara att göra sig av med de skadade. Och detta gäller även tigrarna i tempel som är tänkt ska hjälpa rädda dom från utrotning. Får ni ihop det?

Men de små aporna som är så söta då? Och de har ju så starkt band med ägarna! Har du funderat på varför de är så lugna? De är drogade. Har du även tänkt på att det alltid är små apor? Inga fullvuxna? Vad händer när de är gamla då? Jo det dödas och slängs bort för att ersättas av en ny unge. Varför? För att de är djur! Deras instinkter blir starkare med åldern. Om de nu inte redan dött av för mycket droger vill säga. 

Dessa djur är ju iallafall framavlade för detta kanske ni tänker nu. Om vi kollar på t.ex. Thailand som är ett av länderna med mest "turistdjur" så finns där ingen "kennel" som tar fram djur för detta ändamål. Djuren tas från det vilda och för att kunna ta en liten gibbonapa slaktas hela familjen. Behöver nog inte skriva om alla andra djur som utnyttjas för turisters nöje. Ni inser nog att det är samma princip oavsett djurart. 

Varför skriver jag detta? Jo detta är en reseblogg och mitt mål är att resa så ansvarsfullt som möjligt, att lämna ett så litet avtryck som möjligt på miljön och djurlivet. Vi är en produkt av samhället samtidigt som samhället är en produkt av oss. Det vi efterfrågar, finns där. Om alla skulle sluta utnyttja djur eller köpa turistminnen som är djurprodukter skulle det inte längre finnas på marknaden. Vad ger oss rätten att se oss själva som så mycket bättre och högre rankade än djur? Finns säkert många som tycler jag är jobbig eftersom jag på mitt sätt kämpar för djurens rättigheter. Men jag kommer aldrig kunna kämpa för alla människors rättigheter och samtidigt förneka djuren deras. Vi lever tillsammans och vi har inte mer rätt än dom att leva här på jorden. 

Världens sötaste Lady. För henne och alla andra djur ska jag sprida info