Mikaela Bäck

Reunited again
Julia är äntligen tillbaka från Bali! Fast ärligt talat har det inte känts som två veckor för alla dagar har varit exakt likadana istortsätt, 10,5h jobb. 

Först skulle jag inte kunna möta henne på flygplatsen när hon landade kl.7.10 för skulle inte hinna tillbaka i tid till jobbet. Men Brett erbjöd sig att köra så nya planen var att överraska henne. Dock insåg jag att det vore så typiskt mig att missa henne med någon minut och så hoppar hon på tåget och jag står där och väntar. Så påväg till Brisbane slängde jag iväg ett meddelande men hon blev lika glad ändå. 

Kom precis i tid till jobbet och för en kvart sedan började det spöregna. Värsta stormen väntar ikväll..mys. Jag har en dejt med Julia på vapianos så jag hoppas att det slutar regna tills dess. Har inte lust att gå i 25min i detta regn.
Tequila shotglas i vår size hehe


Strandkvällar
Trots att jag jobbar istort sätt hela dagarna varje dag just nu vill jag bara kunna njuta av att vara här i Australien. Uppskatta allt det fina runt om mig och bara vara här och nu. Inte tänka på en miljon andra grejer. Mitt energinivå är rätt låg när jag kommer hem men jag har hittat det absolut bästa att göra. Jag bor knappt 200m från stranden, en lyx som är helt underbar. Så jag tar min strandhandduk och går ner dit och sätter mig. Kollar på alla stjärnor och lyssnar på vågorna. Längs med stranden kan man se allt ljus från Surfers en bit bort och Q1 högt över alla byggnader. 

Så i fredags tog jag och Brett med oss lite dricka till stranden. Varför har jag aldrig gjort det innan?? Så nice att bara sitta där och ta det lugnt med OH. Nästa gång syrran kommer är detta givet! Australia Day
Igår var det Australia Day. Vad de egentligen firar är väl att britterna kom till landet har jag för mig? Med andra ird firar dom att européerna tog över, jag är europé, så man kan alltså säga att de firar mig. Det var ingen Aussie som köpte det, oh well worth a try. 

Så hur firade jag då denna public holiday? Jo med 10,5h i fiskbutiken. Men jag ska inte klaga, timlönen var tre gånger den vanliga så jag var lycklig. Men denna gång fick jag verkligen jobba för pengarna också. Det har aldrig varit så busy när jag jobbat här. Idag är det stendött (så jag har tid att blogga).

Är lite konstigt dock att de firar Aus Day av den anledningen. Landet var ju inte obebott innan britterna kom hit och urbefolkningen behandlades inte direkt väl heller. 

Okej nu var jag tvungen att googla detta och det verkar lite mer okej nu. Handlar mer om att välkomna nya immigranter till landet. Jag sa ju att de firade mig! Hahaha