Mikaela Bäck

Morgonstund
Idag var första gången på jag vet inte hur länge som jag vaknade pigg innan alarmet. Vanligtvis släpar jag mig till jobbet för att sedan spendera 10,5h med fisk.. Idag vart det annorlunda. Ville ta tillvara på min extra 1,5 morgontimme  och begav mig till stranden. En hel del surfare var ute bland de stora vågorna. Själv höll jag mig nära Agda 85år som dragit på sig speedomössan och dök/body surfade bland vågorna. Fick panik och trodde hon drunknat ett par gånger men hon dök upp 10m längre bort bara, aslycklig. Hittat hem?
Jag älskar att kunna gå i tshirt varje dag.
Jag älskar att människor hälsar och verkligen menar det när dom frågar hur min dag är och hur jag mår.
Jag älskar att främlingar drar sina livshistorier.
Att nästan alla är riktigt glada och inte låter vardagliga problem påverkar deras glädje.
Jag älskar att de alltid säger thanks love/darling/honey (även om jag blev lite chockad första veckorna innan jag förstod att det är normalt här. Yeew du är i min pappas ålder!).
Jag älskar att det inte är något konstigt med att folk går barfota in i butiker.
Att de enda skor som egentligen används är flipflop.
Att en man igår gick in på "systemet" i bar överkropp och utan skor och ingen reagera förutom jag.
Jag älskar att kunna gå till uni i nästan vad som utan att få konstiga blickar.
Att folk inte dömer någon pga utsidan.
Jag älskar att veganism är stort här.
Att så många har ett öppet sinne.
Jag älskar attityden. Tar det som det kommer och njuter av livet.
Jag älskar att de fått mig att känna mig hemma här efter bara ca 8mån i landet.
Jag älskar att jag kan bada i vattenfall året om.
Att jag kan gå ner till havet varje kväll och bara lyssna på vågorna.
Att jag kan gå ut och dansa tills jag har blåsor på fötterna alla dagar i veckan.
Att det är så lätt att bara flytta in i en lägenhet med någon.
Att vi är så många studenter som kommit hit själva och bara har varandra som familj här.
Jag älskar att hur tung och jobbig en dag än är här så tar det aldrig lver för jag har så otroligt mycket som jag är tacksam för och som jag älskar med mitt liv här.

Ibland slås jag av hur lyckligt lottad jag är. Väldigt ofta faktiskt. Hur glad och lycklig jag är, hur jag uppskaffat små saker och hur mycket kärlek jag känner och får både från människor hemma och randoms här. Finns så mycket fint i vardagen. Jag kände aldrig riktigt så i Sverige, jag könde mig aldrig riktigt hemma där heller. Jag längtade ut i världen och den känslan satt kvar rätt länge här också. Först nu känns detta som mitt hem. Queensland i Australien. Ledsen familj och vänner men Sverige kommer jag aldrig flytta tillbaka till. Dock kände nog de flesta det på sig när jag åkte. Jag vill fortfarande resa men jag har inte längre det där behovet av att flytta till ett annat land. Jag trivs här och det känns som en bra utgångspunkt för alla äventyr som väntar i framtiden.


Mount Coot-tha
Även om "vattenfallet" var betydligt mindre än vad vi förväntat oss vart det en lyckad hike igår. Det var bara 200m till fallet men vi fortsatte upp till utsiktsplatsen (man kan ta bilen dit inspg vi sen) och dit var det lite mindre än 2km. Fantastisk utsikt!! Men nu känner jag hur formen är rätt dålig alltså. Ska ta tag i konsitionen igen nu när uni börjar tänkte jag. Skärpning på dettq Mikaela.
De höga byggnaderna är Brisbane