Mikaela Bäck

Storstädning
Så igår vart det storstädning av lägenheten efter att ha varit på hundcentret ett litet tag. Golven damsögs och moppades, bänkar och hyllor dammades av och sofforna flyttade jag runt så nu ser lägenheten mycket större ut. Dessutom städade jag toaletten så den skiner. Vill knappt använda den nu för den e så ren. 

Avloppet från speciellt kökshandfatet stinker så blev att ta tag i det också. Google hade ett knep som verkat ha fungerat bra. 
Koka en kastrull vatten och häll i. Häll ner 1dl bikarbonat och låt verka 5min. Häll 1-1,5 dl vinäger i, detta fräser så var försiktiga. Efter ytterliggare någon minut häller ni ytterliggare lite kokande vatten i. Klart!
Här har ni lägenheten. Tror ej att jag visat den innan?
dåliga vanor
Jag tror på att resor är bra för kroppen och själen. Speciellt långa resor, och gärna själv. I mitt fall var det en flytt till Australien som utvecklade mig men för andra kanske 2månaders backpacking i Europa gör samma sak. Jag tror att när man lämnar allt och kluver in i en helt okänd och ny värld/miljö/samhälle så sker något med en. Nya perspektiv på saker uppstår och man skapar sina egna vanor, vanor som man mår bra av och inte för att samhället har pressat dom på en. 
 
Igår kom jag över en artikel om vanor man borde försöka bli av med för at må bättre  och när jag läste igenom dom så insåg jag att jag automatiskt slutat med dom flesta av dom sen jag kom hit, just för att jag mår bättre här. Oavsett vem som läser detta tror jag att om man undviker dessa så kommer man må bättre, för de flesta är väldigt destruktiva vanor som oftast (men inte alltid) olyckliga själar följer.
 
* Kritisera eller dömma andra.
Är det något jag insett sen jag kom hit är det hur dumt det är att döma andra. Alla är unika och bär deras historia och det finns inte en chans att gissa vad för slags person dom är pga utseende. Vad jag har funnit är att dom människor som fascinerat mig mest och lämnat ett positivt intryck är dom som jag tidigare skulle ha dömt.
*Skvaller/ att skvallra
Har jag inget behov av för fem öre. Det intresserar mig liksom inte och såfort jag har någon börja är det bara som jag känner en negativ energi komma. Jag tror det ligger något i "man pratar illa om andra för att må bättre själv". Där har npg dom flesta av oss varit, men jag mår bra nu. Riktigt bra faktiskt så skvaller bara intresserar mig inte.
*prata dumt och ont om oss själva
Jag är inte perfekt. Men jag gillar faktiskt den jag är. Klart det finns egenskaper i andra som jag skulle vilja ha men jag har verkligen lärt mig att älska mig själv som jag är. Det är det som gör mig till mig.
*äta djur och animaliska produkter
Ni vet min ståndpunkt på detta. Författarens argument var "this keeps me in alignment with ahimsa (non-violence) and because of it I feel I am making a difference to all beings on the planet.
*stressa runt pga tidsbrist
Bara sätt klockan 10minuter tidigare. Jag avskyr stress och åker alltid i god tid numera eller går upp lite innan.
*kolla facebook så fort man vaknar
Okej så detta är något jag är dålig på och jobbar på. Instagram är borsta sedan nästan ett år tillbaka vilket är en sådan befrielse. Försöker att undvika facebook och ara använda messanger för att prata med fmailj och vänner men som sagt, work in progress here.
*kolla tv, läsa eller se på nyheterna
För deprimerande och alldeles för partiskt. Kollar jag nyheter blir det på aljazeera. Är så trött på nyhetskällor där alla icke vita och icke kristna är terrorister medans vita västerlänningar är "sinnessjuka". NEJNEJNEJ.
*svära mycket
svär nästan aldrig. Mamma har intalat mig sen liten att de som svär mycket har dåligt ordföråd och jag ville vara ett smart barn så jag svor inte. 
*känslomässigt ätande
Det går inte att trycka undan känslaor för alltid. Jag känner alla mina och dom är okej. Jag är en riktigt känslomänniska, de vet nog dom flesta som känne rmig. Jag gråter när jag skrattar, när jag är trött och när jag är ledsen. Ofta sett som något negativt hemma men jag tycker det är skönt att gråta så kunde inte bry mig mindre
*söka efter och ha ett behov av andras godkännande
Så ofta jag ser detta i min omgiving. Mitt liv, mina val. Så länge man inte skadar andra.
*jämföra mig själv med andra
Vi är perfekta precis som vi är. det är det som gör oss till oss
*låtsas vara något/någon jag inte är
*avbryta andra när dom pratar (både med ljud men även i huvudet med tankar)
Åh detta är jag expert på. Jag vill alltid hjälpa och komma med tips och idéer. Men har insett att oftast är det bästa man kan göra att bara lyssna med 100% fokus.
*ljuga för mig själv
 
 
Ett lite djupare inlägg men väldigt viktiga punkter tycker jag.