Mikaela Bäck

Veggies
Plurret jag plaskar i nuförtiden ligger i Southport, några spårvagnsstationer från Surfers mot Uni. Det är lite ghetto där men det blir mer och mer populärt och bättre men man ska helst inte gå där själv på kvällarna. Hursom ligger det där massvis med asiatiska matbutiker och även Australia Fair som är ett köpcentrum så idag efter att jag simmat klart jag jag in i en och kollade runt. Älskar att gå i mataffärer och min nya kärlek är de med varor från andra länder. Hur mycket skoj som helst även om jag inte riktigt förstår innehållsförteckningarna. Är svårt att se om något är veganskt eller ej. Upptäckte att grönsakerna va både fräschare och billigare än på woolworths så köpte med mig lite skojigt hem. Aldrig tillagat Bok Choy innan så bestömde mig för att testa det. Fick tag på ett "knippe" persilja för inte ens två dollar, men nu vet jag inte vad jag ska göra med all haha. Hade i massa i maten och gjorde en slags kale&persilja pesto men har fortfarande mer än hälften kvar. Några förslag?
Bränd tjej. Har fått brutal simbrillsbränna så nu lägger jag de och badmössan på hyllan ett tag haha. Kärringsim here I come
 Blev en väldigt grön middag ikväll. Ser ni mängden persilja? SICK
Kale, Bok Chay, Sparris
Grönsaker och bönröra. Blev supergott men mätte inga ingredienser. Har verkligen börjat uppskatta grönt, böner och linser sen jag blev vegetarian men framförallt vegan,
 
 
 
 
Sista Lektionen
Hade min sista lektion idag, nu återstår bara 4 exams. Helt sjukt att denna termin nästan är avklarad. Vad hände med tiden?? Nyss var det vecka 2 på Uni och nu 13. Fick tillbaka en till uppsats och även den gick bra, har klarat av universitetet bättre än vad jag förväntat mig. Har vart lite orolig inför exams, har liksom ingen aning om hur det går till osv men nu har de flesta lärare berättat typ allt och i Asia-kursen har han liggsom typ sagt alla frågor i stort sätt haha så den känns chill. Nästan alla jag läser och umgås med i skolan nu är inne på sin andra termin så vi vi kommer inte ha samma kurser i vår (australiens höst) vilket suger, kommer bara vara nya människor.
 
Idag har varit sjuuukt varmt. Drog och simma efter lektionen mellan typ 10.30-11.30. Nu är jag en tomat i ansiktet och har brutal glasögonbränna. Resten av dagen har jag gått runt och svettats non-stop. Längtar galet till nya lägenheten som precis fått en ny AC installerad. Äter bananglass nu hela tiden istället för att svalka mig. Har btw köpt en ny stavmixer! Pajade den förra ganska brutalt. Började ryka och lykta bränt (för mycket bananglass). Den nya är helt fantastisk, dyrare men guld värd, alt går så fort och den mixar allt! Inga klumpar och det fastnar inte. Dessutom har den 12månaders garanti, ge mig 2 månader hehe..
 
Syster och mor åker till USA idag, önskar er en trevlig resa och mejla gärna några bilder så lägger jag upp dom här!
Signed!
Imorse skrev jag och Simon på parrena för nya lägenheten. Så skönt att ha boende klart nu och jag älskar lägenheten. Nu kan man släppa den lilla oron över att inte ha någonstans att ta vägen i december. Hyrsvärdarna är hur trevluga som helst också och besök är inga problem ochd et är rätt chill med det mesta. Kommer bli så nice att få flytta in där och det är snart! Fredag om två veckor redan, mitt i vår exam period hah. Kommer springa ut ur lägenheten jag bor i nu haha. 
 
Har fått tillbaka två uppsatser också, ena gick riktigt bra, det var den jag jobbat mest på. Den andra gick bättre än jag trodde. Fick bättre resultat än den förra jag gjorde i samma kurs fast jag ite tagit denna till english help och mitt tålamod var kasst när jag skrev. Känns bra att jag börjar bli bra på detta med uppsatser nu. Jag får ofta bra feedback på mina inlendingar, sammanfattningar och nu fixade jag även alla referenser rätt. Halleluja. 
En bra start på dagen med andra ord.
Mina favoritträd här i Australien, så starkt lila och fina