Mikaela Bäck

Julbak
Första julbaket blev gjort idag, saffransbullar. Dock vart det betydligt mer energikrävande än jag trodde och det är jobbigt när de inte har alla ingredienser man vill åt. Först och främst har de inte riktigt saffran här. De har antingen "fejksaffran" eller saffran som är i typ trådform. Körde på båda och fick mortla det till hyffsat pulverform. MORTLA!! Vem har gjort det sen 1950 liksom?? Det är årtalet vår ugn kommer ifrån ungefär, helt värdelös. Nästa problem var att mandelmassa inte fanns i mataffären heller. Så det blev till att skålla mandlar och göra min egna. Pärlsocker har dom inte heller men det gav jag mig inte på att göra. Och färskjäst är bara att stryka, i Australien finns bara torrjäst. Resultatet- Smakar gott men jäste inte alls och är rätt kompakta. Jag har som vanligt ätit för mycket deg så magen gör lite ont. Men kul had ejag iallafall.. första hälften av tiden sen dog tålamodet lite. Försökte julmusik ett tag men det är som att sätta på det mitt i juli, det går bara inte. Julkänslan kommer nog inte vara så stor i år men jag ska göra mitt bästa.
 
Koala och Kängurus
Bilbion igår va nice. Ska definitivt gå på vardagar och inte fre,lör eller söndag. Var knappt en kotte där och annars får man stå i kö och så får man kass plats. Vi såg två filmer i går, Mockingjay och Interstellar. Båda helt okej, inte mina favoriter men kunde definitivt vart sämre. Är alltid segt när de gör en film i två delar och tror mockingjay part 2 kommer vara klart bättre.
 
Det bästa med gårdagen va att jag såg min första KOALA!! Så söt när den klättrade i trädet längs med vägen. Såg minst 10 kängurus också och blir lika lycklig varje gång. Här ses dom mer som pest och är i vägen när man kör bil (som våra renar och rådjur gissar jag) men jag tar ändå kort varenda gång jag ser dom och blir överlycklig.
 
Svampmacka
Igårkväll vart det film här hemma i lägenheten för mig och Simon. Det är det vi brukar göra på kvällarna om vi inte har något annat för oss. Man blir helt slut av värmen under dagen så runt 21-22 tiden drar vi på ACn och sätter på någon film. Let's be cops stod på schemat igår, har sett den innan men den är bra. Definitivt värt att se. 
 
Satte alarm imorse på 9 för att få saker gjort. Tog emot att gå upp så tidigt och det var knappt att hjärnan fungerade. Har vänt en hel del på dygnet men gör mig nada för finns ändå inget att göra på morgnarna. Jag är verkligen inte en morgon-människa alls, dessutom avskyr jag frukost så jag äter hellre sent på kvällen. Ikväll ska jag på drive in bio igen, yaay. Älskar det! Bestämde mig för att göra macka och ta med som jag kan äta när jag är hungrig. Det är sällan ett problem att finna något som är veganskt men när jag väl är hungrig blir jag en riktig bitch (som i snickers reklamen ungefär) och att leta upp ett matställe då är inte så kul. Dessutom är mackor bland det bästa jag vet. Gjorde en till lunch nu också med detta i:
 
Avokado
Majonäs (utan ägg, så vegansk variant)
bbq sås
soltorkade tomater
portobellosvamp stekt med olja och sötsojasås
baby spenat
 
Varm lunch är bara att stryka här, man kokar tillräckligt redan som det är. Det är sällan jag kommer över ett mjukt och färskt bröd men detta var gott. Inte svenskt bageri standart men helt klart godkänt och bra för att va i Australien
Standard att jag ätit på brödet innan också.
 
På de flesta produkter står det 99% eller 95% fat free. Speciellt på typ yoghurt och mejeri produkter. Snacka om att vinkla det så att det ska sälja. Med andra ord är det 5% fett i yoghurten, vilken inte är speciellt "lite" men det låter som det när det står 95% fat free. Smart marknadsföring.