Mikaela Bäck

Egen Surfbräda
Gissa vad jag har köpt som grattis-i-efterskott-till-studenten/ Tidig-god-jul /tidig-20års-present till mig själv? Min egna surfbräda och våtdräkt! Ni kan ju gissa vad jag gör nu de dagar jag inte har skola eller som i måndags då min första Uni lektion vart inställt hah. Hilde tipsade mig om ett bra ställe att köpa på i Broadbeach. De gör sina egna bräder i "fabriken" bakom butiken och de är i bra kvalite. Många säljer skitbräder i surfers för flera hundra dollar och de går sönder så lätt. Det bästa är att när jag blir bättre och vill ha en mindre bräda kan jag komma tillbaka med denna och få pengar för den.
Älskar att springa ner på stranden med den och njuta av att vara här. Jag och Hilde har säkert sett 4 surffilmer också sen jag kom hit så vi har peppat det rejält. Det är lika kul varje gång någon frågar hur vi träffades. Öhh i en jelly wrestling comp i Airlie haha.
 
Fick låna denna fina klänning av kristin eftersom jag bara har lodiskläder med mig och temat var suit& tie haha.
Lägenheten
Jag lever och mår bra. Har skola nu igen och här har jag internet. Förhoppningsvis ska det i lägenheten börja funka idag och då har vi obegränsat. WIN.
Juste, kan meddela att jag flyttat in i en lägenhet nu. Flyttade i torsdags så har nästan bott där i en vecka nu, älskar det. Lägenheten ligger mellan Surfers och Broadbeach, perfekt för mig. Kan gå till båda och inte lika livat som i surfers. Tar kanske 5-8min att gå dit. Adressen är fortfarande Surfers Paradise så bor liksom i utkanten. Det är en 2bedrooms apartment, bor tillsammans med en aussie. Han läser sin master på Griffith nu. Jättetrevlig och allt funkar kanon. Vi har världens utsikt över stranden och det är bokstavligt bara att kliva rakt ut på den från byggnaden. Så underbart. Älskar det. Och jag älskar att kunna laga mat i eget kök igen. Konstigt att prata engelska hela tiden nu dock. Har vant mig med att bo med svenskar eller norskar. Hade först vickis och sen Hilde och Kristin. Hilde bor dock inte långt ifrån så går dit rätt ofta och chillar.
 
Nu har jag suttit och fylld i adressändringslappar osm jag måste posta, kan inte sådant här snälla bli lite mer modern så att jag kan fylla i dom online. 
Utsikten från köket och matbordet
Balkongen med UTSIKTEN. Från vardagsrummet
Köket. Saknar att ha all köksutrustning som jag hade hemma. De är inte direkt välutrustade när man flyttar in här. Så har fått köpa en del för att inte få damp hah. Visp, rivjärn, pajform och mått. Alltid bra att ha dock.
Drar vi upp dardinerna ser vi ut rätt över havet.
Vardagsrummet
Mitt sovrum
School of Government and IR
TISDAG 22/8
 
Jag är så glad, jag har valt helt rätt program. Kommer älska detta. Längtar verkligen till att lära, läsa, lyssna, diskutera. Ta in allt och fundera på allt. Idag blev vi indelade i programen. Tre personer dök upp på vårt. Ena läser dubbel degree och läser därför bara hälften av kurserna och den andre på deltid. Vi är egentligen 20 men på "lektionerna" sen är vi fler eftersom det kan vara andra program som läser vissa kurser. Anledningen till att vi är få är för att de flesta börjar efter deras sommar (vår vinter), jag startar på termin 2 nu. Va skönt att vara så få dock. Lärde känna de andra två, aussies både och även de som har ansvar för vårt program. 
   Han men huvudansvaret började med att säga. "Till skillnad från andra program under Business (lite komplicerat detta. Mitt program går under School of Government and International Relations men det är under School of Business också) som lär sig att tjäna pengar och sköta företag, så som samhället gjort allt idag kommer ni att läsa, diskutera, fundera, kritisera, se igenom. Ni ska dra egna slutsatser, inte det samhället vill att ni ska se och tro. Ni ska vara kritiska mot allt och se vad som är sant och falskt. Se vad som är partiskt. Fakta kan ni googla fram, det behöver ni inget utbildning för. Här kommer ni att lära er se igenom, bryta ner och bygga upp, förstå och se hur man kan förändra. Inte ens nyheterna är opartiska. Kollar inte ens, de gör mig deprimerad." Efter det var jag såld. Jag har kommit så rätt. Detta är precis vad jag vill göra!!! Kan inte ens berätta om allt, ni får höra under årens gång.
 
 
Man kan ta en second master (huvudämne) och funderar på att göra i det i språk (tyska). Det språket finns inte på Griffith. De sammarbetar däremot med Uni of Queensland och då kan jag läsa det där. Det måste godkännas av huvudansvarig för programmet men det var han jag pratade med det om och han sa att det godkänner jag lätt. Inget brådskande än dock utan det kan jag ta till våren eller efter mitt första år. Alltid bra att ha med språk.
 
 
Helt nya Business byggnaden