Mikaela Bäck

känslan av att vara fast
Det är extremt frustrerande att vara fast här! Det känns som att jag är fast här medans livet sker utanför denna fantastiska (hör ironin) kommuns gränser. Samtidigt vet jag inte vad jag skulle göra heller. Om någon sa aa men jag fixar allt, du får dina slutbetyg ändå bara gö vad du vill. Vad skulle jag göra? Jag vet faktiskt inte. Antagligen bara sätta mig på ett plan och fara någonstans, livet löser sig. Men sen behöver man pengar och allt sådant kommer in i bilden. Men det känns som att jag slösar bort mitt liv här. Jag sitter och gör ingenting liksom. Så är inte riktigt fallet men det känns lite så. Jag vill att det ska hända massa äventyr i vardagen och inte bara på resor, saker som jag kommer minnas och tänka tillbaka på som mina "unga år". 
   Jag tror att det är därför jag vill till Australien, mitt vardagsliv där kommer vara så annorlunda från det jag lever här så varje dag kommer vara ett litet äventyr. Visst jag kommer säkert komma in i en rutin där efter ett tag också men det är fortfarande ett annat land, en annan kultur och allt är nytt. Där är jag garanterad 3års äventyr. Sen är jag väldigt skoltrött men jag kommer ju läsa ämnen jag inte läst på gymnasiet, tack och lov ska jag inte läsa 3år kemi liksom. Usch. Så det kommer nog att fungera fint. Har trots allt sommarlov efter cirka 3-4månader. 
   Äventyr och nytt i livet = glad mickis. Sitta på mitt rum och stirra in i någon vägg med musiken på bidrar inte till en glad mickis. Kul vardag liksom och det är dagens höjdpunkt.  Jag håller inte på med nyårslöften men i år har jag ett och det är att vara och se till att glada mickis är framm så ofta som möjligt. Tror det skulle glädja alla hehe. Ett steg är att krossa CZ, ska komma på några fler. För lets face it, jag är fast här till studenten vare sig jag vill det eller ej. Bara att göra det bästa utav situationen. Känns skönt att skriva av sig lite här och vet att jag omöjligt kan vara den enda som känner mig stucked here. Så feel free att dela med er om ni känner för det.
 
Resor under våren
Ser ut att bli en hel del resande denna vår också, underbart!! Älskar att resa och speciellt till nya länder och platser. Plus att resor får tiden att gå fort. Först längtar jag till dem i flera dagar (okej veckor), sen är jag där och sen kan jag leva och nästan stanna kvar där i tankarna i typ 1-2v efter innan jag inser att jag är fast i Sverige och blir deprimerad. Så tiden kommer gå fort nu fram till studenten. Det värsta i skolan är klart nu, jag kommer aldrig mer räkna matte (okej jo i fysik och kemi denna termin men inte ren matte). Så livet känns rätt bra nu ändå.
   Om typ exakt en månad åker jag till Kanada. Sen blir det München med tyskagruppen i mars. Älskar att vi slipper betala, plus att vi e typ 5 eller 6 pers så blir ju bara skoj. Ingen stor skolklass man måste åka med liksom.  Sen får vi se om det blir någon resa med familjen innan jag flyttar också. Alla vill men lite klurigt å hitta en weekend då alla kan.
Ska bli kul med allt resande. Då har jag lite mer att skriva om och kan visa bilder. Just nu händer inte så mycket i livet. Men jag ska försöka hålla er uppdaterade om allting vad gäller Australien, resor och övrigt! :)
 
Utsikten från mitt rum just nu. hehe i wish
om ett halvår
Igår var det exakt ett halvår kvar till studenten. Om ett halvår från idag är jag i London med Vicki. Sjukt hur fort tiden går och det känns som våren kommer vara borta i ett ögonblick. Lite läskigt. Jag har ingen aning om hur livet kommer vara sen för mig. Vart kommer jag vara, vart kommer jag bo, vilka kommer jag umgås med? Inte ens någon idé att försöka lista ut. Det man minst anar. Enda jag vet är att jag definitivt inte kommer vara kvar här! Usch nej.
   Just nu är jag inne på Australien igen men jag ändrar mig hela tiden. Det vore underbart men vet inte om jag kommer palla skola igen direkt. Är så sjukt skoltrött så vore skönt att bara jobba och resa runt i ett halvår/år och sen åka till Australien. Finns så mycket jag vill göra och det är klart att jag kan göra det efter också men det känns inte lika bra. Då har man studielån och så känns det som att man borde man skaffa sig ett jobb efter Uni. studier och inte resa  runt. Men jag kommer hinna ändra mig en miljon gånger till. Kommer antagligen singla slant någon gång precis innan jag måste bestämma mig. Känner mig ändå inte orolig över det, livet löser sig altid. Jag tror det finns en mening med allt. Ska bli underbart att bli fri iallafall och verkligen kunna välja vad jag vill göra, allt är möjligt! Ta nästa plan bara så hittar jag på något.
 
p.s. Jetlagen hem är inte lika kul asså, usch!
 
Rättning! Det var ju faktiskt bara 5månader kvar!!! så nu är det ännu mindre, baaam
Bild från Empire State Building