Mikaela Bäck

systrar
Idag är det Julias födelsedag och jag vill passa på att även här skriva ett grattis och sprida lite kärlek till henne. Hon och Elvis känner mig förmodligen bättre än någon annan det finns ingen på denna jord som kan jämföras med dessa två underbara tjejer som jag får ha i mitt liv. De är mina systrar båda två och jag älskar dom av hela mitt hjärta. Jag är så otroligt tacksam för att ha dom här. I år har jag och Julia känt varandra i 10 år och under dessa år har vi setts säkert 15h om dygnet varenda dag.  Och många år har vi kvar. 
 
Det finns en miljon minnen med Julia som får mig att le. Folk som träffar oss tycker nog vi är konstiga för vi behöver inte prata längre för att veta den andras tankar, vi vet dom innan vi hinner öppna munnen. Vi hänger ihop oavsett och vi har alltid och kommer alltid vara där för varandra. En del systrar har man blodsband med men andra får man under livets gång. Julia är som en syster för mig. Jag ser henne som min syster, om någon frågar säger jag två och när jag ska förklara blir de alldeles förbryllade. Men för oss är det självklart.  Hon är en del av min familj.
 
"The most important thing in life si your family. There are days you love them and others you don't, but in the end they're the people you always come home to. Sometimes it's the faamily you're born into. And sometimes it's the one you make for yourself."
Och jag har lyckan att ha mix av detta men de är alla min familj. 
Mina underbara systrar
Gästbloggning
Halloj!
 
Julia här! Idag har det inte hänt särskilt mycket. Vi började dagen med att gå till mataffären. Den visades vara stängt precis som allt annat. Då gick vi till stranden istället, eller Mickis och Elvis gick dit. Jag tog en nap och kom senare. Stranden var full av folk, det verkar vara så australiensarna firar jul, man går till stranden med hela familjen. Lite skillnad mot Sverige, Förutom att allt är stendött idag har vi det toppenbra här i Australien. Det är kul att få se hur Mickis lever här. Hon har det inte särskilt tufft här med 2 minuter till stranden och sol varenda dag. Vi har hunnit träffa några av hennes vänner och Brett såklart. En trevlig och väldigt snäll pojke. Hans karamellbitar var för övrigt jättegoda. 
 
Förutom att det är juldagen idag är det även dagen före min födelsedag. Vi ska nog gå ut ikväll för att fira det. Imorgon hoppas jag på frukost på sängen och snälla kompisar. Jag har redan hackat banan och lagt in i frysen så att Mickis och Elvis kan göra bananglass åt mig imorgon bitti :-)
 
FIN BILD PÅ EN GLAD MICKIS
 Inte lika charmig bild på Elvis. Men vi gillar henne ändå.
 
 

Nu är det dags för lite middag. Ha det så bra och grattis i förskott till mig!
 
 
God svensk Jul
Förmiddagen spenderades i köket med två envisa kockar och så Elvis som kom och hjälpte till lite då och då. Vid lunchtid kom Brett ner och så käkade vi "jullunch" allihopa (jag, Julia, Elvis, Simon och Brett). Allt vi lagade var veganskt men jag kan väl inte påstå att vi gjorde typisk svenskmat. Alldeles för varmt iallafall för att kunna smälla i sig det här. Han hade med sig veganska karamellrutor som han bakat och de satt jag och julia åt på hela dagen. Resterna lade vi upp lite snyggt i engångsformar för att ta med på kvällen när det var julfest hos Tove och Thiago. Alla "hushåll" skulle ha med sig en huvudrätt och en dessert, vi hade faktiskt bakat en vegansk kladdkaka men i tisdags kväll kunde vi inte hålla oss och bestämde oss för att äta upp den istället.
 
På eftermiddagen drog vi till stranden allihopa för lite häng och surfning. Mysig eftemiddag och mysig dag. Det bästa var att vi på något sätt kom hem med fler presenter än vi hade med oss till julklappsspelet hos Tove och Thiago. Numera är jag ägare till ett våffeljärn, chokladx2, öl och en högtalare.