Mikaela Bäck

Veckans land: Liechtenstein
 
Tänkte att jag ska börja med en ny grej. Vraje lördag ska jag skriva om ett land i hopp om att någon ska lära sig något brutalt onödigt om ett land eller kanske till och med bli lite mer allmänbildad (*julia*). Först upp ät Liechtenstein!
 
Liechtenstein är ett litet land i europa med ca 36 000 invånare. Det är ett utav världens rikaste länder och huvudstaden är Vaduz. Deras officiella språk är tyska och är det enda land som inte gränsar till tyskland men som talar tyska. Liechtenstein är en konstitutionell monarki. På svenska betyder det att det har en monark som statschef men denna har väldigt begränsat vad hen får göra och att regeringen har större makt. Landet har dock en prins och inte en kung och kallas därför inte för kungarike. Slottet Liechtenstein ligger faktiskt i Österrike. Landet har ingen armé. 
 
Har för mig att det är Danielle Steel som skrivit Ers Kungliga Höghet, den handlar om en kvinna som är prinsessa över Liechtenstein. Bra bok!
 
Reseplanerande
Har varit på ett event som jag blev bjuden på idag! ...av vickis. Men jag tycker jag kan säga att det va för min fantastiska blogg för vicki gillar den iaf och det va kanske därför hon tog med mig ;) Who knows? Värsta bloggeventet.
 
Men nu till något som faktiskt har med min blogg att göra. RESOR! Vi planerar en resa under sportlovet och jag tänker inte säga vart än för det gör inga stora bloggare/bloggerskor förrän det är helt spikat. Hehe, yeah right att jag kommer kunna hålla mig. Kommer bli sjukt kul om det blir av, vilket jag tror och hoppas att det kommer bli. E fett excited. Tänkte ha en tävling här där ni kan vinna att få följa med. Just kidding är inte riktigt sponsrad så kan bli dyrt för mig. Nej nu ska jag sluta driva men jag är så glaaad. Känns som jag alltid blir det såfort jag håller på att planera och boka en resa. Destinationen är Asien iaf. Så mycket kan jag avslöja :)
 
Imorrn avgörs RixFM tävlingen. Håll tummarna eller är ni rika kan ni alltid få ringa och muta personalen där så att det är mig de ringer upp. Jag sitter på ett plan... påväg till Milano....
 
Tummen upp för att lämna denna kommun!
Indoor Picnic
Har ni testat att ha picknick inomhus? Om inte gör det! Det va super mysigt och gott :) Jag och Juju gjorde pannkisar och laddade upp med massa olika tillbehör. Det är nog mysigast om det regnar ute och vi fick faktiskt några droppar regn i slutet. Iallafallt något litet som livar upp Sverige-livet litegrann. Ska göra en lista på sådana saker! Så en riktigt dålig dag kan man göra något utav dom.
Nu är vi fullt upptagna med att lära oss min nya data. Eller Jullis får läsa instruktionerna och sen förklara för mig. Varför ska de göra saker så svååårt?! Men tänkte att det är perfekt om jag börjar nu då har jag ett år på mig till australien :)
Nu ska vi se film ciaao bellas/bellos.
Wihojag lyckades få in en bild...men det var ungefär det jag lyckades med också.