Mikaela Bäck

SA-Griffith info
Äntligen har jag lite mer att skriva här. Var på study abroads kontor idag, de hade en representant från Griffith där som pratade. Hon har bott i sverige ett par år och hennes dotter går på skolan nu. Först och främst så älskar jag australiensares dialekt. Ska se till att få en sådan alltså! 
  Hon berättade mycket om skolan och jag tror att hon sa att den tillhörde topp 5% av alla universitet i världen. Rätt imponerande. Det bästa med hela mötet var hennes "peptalk". Hon pratade hur om hur viktigt det va att vara different och att step out of the comfortzone. Ingen vill ha en average utan man måste ta för sig och se till att bli ihågkommen. Ha ett vasst cv som folk blir intresserade av och de får vi genom att välja rätt kurser och skriva in viktiga erfarenheter och SPRÅK. Om vi är different, säger vad vi tycker och står upp för oss så kommer vi alltid att göra det vi vill i livet för vi ser till att göra vad vi vill. And all of you here are different. That's why you are here! Jag satt där och ba YEAH! Fett pepp på livet. Sen satte jag mig på tåget så försvann den känslan. SL lyckas inte förmedla riktigt samma pepp på livet känsla.
 
Jag är glad att jag inte bokat boende än iaf! Hon sa åt oss att ALDRIG skriva på ett kontrakt för mer än 6 månader. Inte ens 8. För efter det vill man oftast flytta och vill man inte det så kan man förnya det då. Sen fick jag lite second thoughts på om jag verkligen vill bo på skolans campus eller ej. Hon sa att det finns MASSVIS med boenden där nere. Det är inte som boende situationen i europa och vi bör inte känna någon boendestress. Men jag kan inte låta bli att känna den ändå när jag tänker på att komma dit utan boende och att jag måste hitta roomies. Men förstå att vakna upp 10m från havet...
 
Det berättade hon också va viktigt. Att skilja på sitt liv och skolan. Allt plugg görs i biblioteket i stort sätt. Och när man är klar med sina univ. studier för dagen då åker man hem och njuter av hur underbart livet är och gör det man vill. Och där kan jag känna att det kan vara lite skönt att inte bo på skolans område också. Lättare att kunna skilja de två åt.
 
Hon berättade mycket om resor/ utbyten skolan erbjuder och kurser man kan välja till men allt sådant kommer först i slutet av år 1 så det är inger vi behöver ha koll på nu. AMEN! Tror jag fått med det viktigaste. 
JAG VILL ÅKA NU!!
Vardagen rullar på
Allt rullar på i vardagen. Inget märkvärdigt som händer, men vi närmar oss New York. Kommer bli så sjukt underbart och kul. Ska testa varenda ben& jerry's smak som finns och käka bagels 24/7. All träning kommer vara som bortblåst efter den resan, då har jag lyckats. 
  Jo tyskland resan är typ bokad. Den som skolan betalar, nice! Vi kommer bara att bo i münchen, det tackar vi för. Skippar gärna de mindre städerna. Men det är ett tag dit, vi kommer åka i slutet utav mars, jag håller tummarna för att de kommer vara varmt. Ville gråta för att det var så kallt i berlin när jag och julia var där i mars. Brrr. Kyla är verkligen inte min grej.
 
Och hur går det med CZ? Jag börjar bli bra på att krossa den. Lite för bra tror jag. Fast nä, det kan man inte bli så kör på!!
Favoritbilden därifrån!
Boende tankar
Jag har bestämt mig för boende fresten! Vad jag känner för nu iallafall. Klurat lite på för och nackdelar med att bo på skolans campus och att fixa eget boende vid havet och det lutar mot skolans campus. Av flera anledningar. Den viktigaste är väl att det är nära skolan och det känns väldigt skönt att ha allt nära förstå året för allt kommer ändå att vara kaos. Hitta allting osv. Då kan jag även fixa boendet innan jag kommer dit och vet vart jag kommer bo. Känns bra att veta att jag har ett hem liksom. Study abroad kunde hjälpa mig med boende innan om jag ville bo på paros (strandlägenheterna jag berättade om, minns ni?) men jag vill inte bo med tre andra svenskar för då kommer det bli att man pratar svenska vilket känns väldigt dumt då jag åker dit för att lära mig eng. 
   Sen har skolan även ett typ tåg tror jag som går direkt från campus till havet, tar ca 15min så det går fort så det kommer nog bli en hel del strandhäng ändå. 
   Finns lite olika varianter på campus lägenheter men i alla varianter har man eget sovrum iallafall. Underbart! Tror inte jag hade klarat av att dela rum med någon och alltid ha en människa i närheten 24/7. Är i vilket fall som helst mest sugen på fem-sovrums-lägenheten. Roligare att vara flera. Plus att då lär de la dröja innan man hunnit tröttna på alla hahaha. 
   Inget är spikat än, jag ska gå på info mötet innan jag bokar något så att jag inte ångrar mig sen.