Mikaela Bäck

fakta och lagar
Jag insåg precis att jag kan istort sätt nada om Australien. Jo att det typ blir kallt i södra delarna, att den brittiska drottningen är deras drottning och att de har tvärom årstider. Så jag googleade runt lite. Eftersom jag har en tendens att lära mig massa onödiga saker kommer jag säkert komma ihåg något idiotiskt fakta.
 
*Australien är världens sjätte största nation, ytmässigt.
*Det är den torraste bebodda kontinenten.
* Melbourne har den största populationen greker i världen med undantag för Aten.
*De talas över 200språk och dialekter. De vanligaste efter engelska är italienska och grekiska
* Australien va tvåa i världen på att ge kvinnor rösträtt. Go Aussies!
* Mest populära tv-programmen är matlagningsprogrammen. You don't say?! allttid ngt kockprogram från australien på tv.

och lite konstiga regler/lagar hittade jag också:
*barn får inte köpa cigaretter men de får röka 
* Taxibilarna är skyldiga att ha med sig en höbal i bagageutrymmet. Seiously???
*endast elektriker med licens får byte en glödlampa
*det är förbjudet att klä ut sig till batman eller robin. Guess jag får undvika att rädda världen där borta...
*Det är olagligt att fråga någon om deras pappa var kriminell

här kommer en till orkade ej översätta denna pga måtten etc men denna gäller alltså på Gold Coast dit jag vill:
It is illegal for a woman to wear a bikini which uses more than 6 square inches of material. Va e de? typ 9 kvadratcentimeter? hahahha
 
Jag undrar om alla dessa stämmer? återstår att se! Nu kan jag massa bra om Australien, verkligen ;)
Guten nacht!
Någon som vill med till maldiverna?
Jag har skrivit ett par inlägg dessa dagar som har varit och jag tycker det är rätt kul att skriva lite varje dag. Jag vet dock inte vad jag ska skriva om. Jag tänker inte skriva om vad jag haft för frisyr eller varifrån mina kläder kommer för det är ungefär så ointressant och opersonligt något kan bli. Jag måste ju inte skriva något varje dag heller men jag gillar att ha något som mina trogna läsare kan läsa. Ni e inte många men ni är några och av någon anledning glädjer det mig. Att ni varje dag (eller det kanske e olika personer  men iaf) klickar er in för att läsa vad jag har att säga. Så jag kanske ska skriva om det som stör mig i världen? olika världsproblem? eller hitta ett mission som jag uppdaterar er om typ träffa någon människa från varje europeiskt land. Då gäller det att vara social! Även om jag alltid tyckt bloggar känts lite hmm...fjortis aktigt I guess så är det ett bra sätt att säga vad man vill på.
 
åhhh nu satte elvis på Mamma mia låten och hela mitt skrivmoment försvann. Usch jag klarar inte av mer ABBA just nu. Kul att jag går och sjunger på deras låtar minst 3ggr om dagen också utan att tänka på det förrän efter någon minut.
Om jag fick vara vart jag ville nu så skulle jag vara här. En bild säger mer än tusen ord och det stämmer nog rätt bra i detta fallet. Någon som har ett plan jag skulle kunna låna ett tag?
längtar tillbaka och till framtiden
Det jag gillar med att blogga är att kunna gå tillbaka och titta på bilder och läsa vad jag skrivit. Det är därför jag ska försöka skriva lite om nu innan jag åker för det kommer vara kul att läsa när jag är därborta. Kanske ska skriva ett inlägg om mitt hat (okej det va starkt men min avsky då?) mot upplands väsby så att jag en dålig dag kan läsa det och då kommer jag inse hur mycket jag uppskattar att vara i Australien eller vart jag nu är.
   Satt nyss och läste om USA-resan och kände hur jag blev glad i hela kroppen. Det var verkligen en så fantastiskt kul resa/läger. Bara bilderna fick mig att få hela universitykänslan i kroppen igen. Hur det var att gå där och titta på alla stora byggnader och tänka att här kanske jag går en dag. Jag kommer vara en av skolans alla 40 000 elever och jag kommer älska varje sekund av att träffa nya människor och leva mitt collegeliv.
   Nu har jag hittat den skolan jag vill gå på och bara väntar på att jag ska kunna söka. Jag ser verkligen framför mig hur det kommer att vara. Eller hur jag tror det kommer att vara för jag har ju faktiskt ingen aning om hur det ser ut där förutom de bilder jag sett. Jag kan komma på mig själv med att tänka på olika probelm som typ hmm undra om havregryna där är likadana som de hemma för annars blir det svårt att göra chokladbollar. Känns väldigt viktigt att veta det nu innan jag ens har sökt haha.
   Det är sjukt hur mycket gladare jag kan bli av att vara i en ny miljö där man träffar nya människor och lär sig nya saker. Bara tanken på det får att springa i kroppen. Tänk att kunna presentera sig och säga att man är från Surfers Paradise istället för Upplands Väsby.
   Det finns flera anledningar till att jag vill plugga utomlands (och en hel utbildning). Här är några:
*Dels för att det inte är så himla mainstream. Känns bra att göra något liiite annorlunda. 
* Jag kommer lära mig flytande engelska så det kommer aldrig vara ett problem
* Jag kommer få kontakter och vänner över hela världen
* Värmen!
* man lär sig mycket och utvecklas nog mycket som person när man är så pass länge i ett annat land 
* Jag vill bort från stockholm och Sverige. KTH är påriktigt min mardröm
* Jag kan inte tänka mig att läsa ett år där för att sedan komma hem till sverige och fortsätta. GUD vad trist sverige skulle kännas då. Alla jag läst om som kommer hem från sitt utbytesår har sån ångest över att lämna sina liv där så det vill inte jag behöva göra.
*vad som helst kan hända närsom helst. Det gäller att leva medans man kan :)
* utomlands = glad mickis!!!

Sen är det klart att det finns mycket som är tråkigt och jobbigt med att åka också. Jag tror det värsta för mig kommer vara att åka och vara så långt borta från min familj och vänner och inte ha min syster att retas med varje dag. Men AMEN for skype och flyg! 
 
Nu blev det ett litet längre inlägg men så är det. Min blogg, my rules. Detta kommer alltså inte vara en dagbok om ni tror det utan mer mina tankat om hur det är innan, under och efter(?) "resan". STOR SKILLNAD! Känns som en kul grej för mig att ha efter och ni är mer än välkomna att läsa och kommentera. Tack och hej leverpastej.