Mikaela Bäck

Hissar och dissar
Vad jag älskar och hatar med att resa!
 
Älskar:

*att landa, då kan man inte längre störta
*att gå av planet och känna värmen
*säkerhetskontrollen när man landat och man får en stämpel i passet!
*lära mig ord på deras språk
* maten, testar alltid deras specialiteter
*se fantastiskt vackra platser
*träffa nya människor. Gärna locals!
* lugnet, sällan folk är stressade på semestern
* stämningen, folk är gladare! 
* Att packa och slippa ha med simgrejer! blir så himla mycket plats över till mer kläder:D
*sena kvällar när man sitter på någon mysig restaurang och pratar
* sovmorgnar! 
* shopping! Så mkt billigare!
 
 
Hatar:

*när planet lyfter
*flygplansmat 
* turistbussar!! 
*att känna mig som en turist
*när någon sätter alarm på morgonen. Fyyy!
*när man blir akut marabou sugen och det inte finns att köpa! Bara å inse, sverige gör världens godaste choklad!
*jetlag
*när människan framför mig på planet lutar bak stolen så jag får knäna upp i käften typ.
 
det va allt jag kunde komma på för tillfället. De flesta nackdelarna har med flygningen och göra. Jag ogillar att flyga, tycker alltid starten är läskig men det går bättre så förhoppningsvis är all flygrädsla borta snart:D
 
Tankar om resan, innan resan
Vad vill jag uppnå med Australien?
 

Blev tipsad om detta ämne och tänkte att det kan vara väldigt kul att titta tillbaka på och läsa när jag är i australien/är klar med utbildningen.

Att åka till andra sidan jorden helt ensam, utan att ha något boende, utan någon egentlig plan (jag vet bara att jag ska plugga och vad i 3år) och bara kunna göra sig förståd på engelska känns väldigt... intressant, kul och spännande.        En av anledningarna till att jag vill åka är för utbildningens skull. Det känns som ett stort äventyr där jag får den på köpet. Hade jag studerat hemma hade det verkligen blivit att jag pluggade men av någon anledning känns det inte riktigt lika tråkigt att plugga i Aus, det ska bli skitkul till och med. Jag hoppas träffa nya vänner och kontakter från hela jorden. Vilket jag är säker på att jag kommer göra då skolan har runt 8000 internationella elever. Mycket praktik sker i andra länder så på så sätt kommer jag ju träffa kontakter från hela världen. 
   Jag längtar också till å träffa locals och smälta in i det australienska samhället. Lära mig om deras kultur. Se en annan del av världen.
   Jag vill lära mig engelska så bra att man inte kan höra min svenska brytning. När folk träffar mig ska de tänka aah hon är härifrån, inte hmn hon måste va skandinav!
   Det är klart att det kommer vara skitjobbigt i början. Jag kommer säkert inte ens förstå hälften av vad de försöker lära mig i skolan. Jag kommer inte hitta någonstans med mitt urusla lokalsinne och det kommer vara stunder då jag sitter där helt ensam och undrar varför jag lämnade sverige. Men what doesn't kill you makes you stronger! Efter dessa tre åren kommer jag klara av precis vad som helst. Jag kommer ha utplånat min CZ och jag hoppas och vet att de kommer vara de tre bästa åren i mitt liv! 
   Så största anledningen till att jag vill åka är för att det kommer göra mig ännu lyckligare och gladare och det är egentligen det enda jag verkligen vill uppnå där borta, vara lycklig och ha kul:)
   Sen vill jag lära mig surfa grymt också;D
 
Ansökningsdags
Den andra september, alltså nu på tisdag, ska jag till Study Abroad och fylla i min ansökan!! Betygsöversättningssituationen löste sig. Study abroad kan översätta dom åt mig, det kostar 600 (billigare än översättningsbyrå) men då kan jag fortfarande söka på tisdag. Jag orkar inte böka med skolan om att de ska översätta för även OM det skulle göra det så skulle jag få vänta i månader. Men nu e jag glad att allt har löst sig iaf och jag är fett excited!! nu börjar allting liksom. tror det skulle ta typ 6v innan jag får antagningsbesked. OMG TÄNK NÄR JAG FÅR DET KUVERTET! Känns skönt att få reda på det så pass tidigt för då har jag gott om tid på mig att förbereda mig inför flytten och allt. Blir ju inte samma "press" i skolan heller. Behöver nog istortsätt bara bli godkänd i återstående kurser eftersom jag söker på de betyg jag redan fått. Men likabra att göra sitt bästa ändå (vet att madre läser detta;p )
 
Datorn e på lagning och mobilen verkar inte funka att få upp bilder på men såfort jag har datan igen ska ni få de sista greklandbilderna!